Punaherukoita olen käyttänyt nyt ihan urakalla lähipäivinä, eikä vielä olla kyllästytty...

CIMG3445-normal.jpg

Tässäpä ihanan kirpakkaa punaherukkaista pannaria. Marjamäärän voi jokainen suhteuttaa omiin mieltymyksiinsä. Meillä tykätään kirpakkaasta, joten laitoin punaherukoita ihan reilusti.

Pohjana on ihan perus pannukakku, jonka päälle laitetaan ennen paistoa punaherukoita (tuoreita tai jäisiä) tai tietenkin muutkin marjat käyvät. Ei tarvita hilloja yms lisukkeita enää tarjoiluvaiheessa. Toki jätskiä tai vaikkapa kermavaahtoa voisi tarjota lisänä pehmentämään makua.

Punaherukka/marjapannukakku

(ohjeella tulee passeli 50 cm leveän  uunin pellille, pellin syvän osan mitat 38x34 cm) 

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 isoa munaa

1 tl suolaa

3/4 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

50 g sulatettua rasvaa

Pinnalle noin 4 dl punaherukoita (tai muita marjoja....jos mietoja, voi laittaa enemmänkin)

(Kypsän pannarin pinnalle hienoa sokeria)

Vatkaa (esim pallovatkaimella) maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle. Ripottele marjat pannarin päälle. Paista pannari n.200 asteisessa uunissa keskitasossa 30-35 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Maistele pannaria ja tarvittaessa ripottele vielä hienoa sokeria pannarin pinnalle. Tarjoa marjapannarin lisänä halutessasi kermavaahtoa tai jäätelöä tai nauti ihan sellaisenaan, kuten me teimme.

CIMG3430-normal.jpg

...vähempikin marjamäärä riittää antamaan makua pannarille, vaan minä halusin laittaa reilusti....

CIMG3439-normal.jpg

Syömässä oli muitakin kuin kanssasyöjä, vaan näyttihän tuo pannari maistuvan kaikille...