Helppoa arkiruokaa broilerista, riisistä ja kasviksista.
Helppotekoinen pataruoka syntyi alla olevalla ohjeella...
Broileri-riisipata
1 litra vettä
1 liha tai kanaliemikuutio/fondia
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna
noin 500 g broilerin maustamatonta lihaa pieninä suikaleina/kuutioina (käytin ohutleikkeitä, mitkä kuutioin )
öljyä lihojen ruskistamiseen
paprikajauhetta (aluksi 2 tl)
suolaa (aluksi 1 tl)
sitruunapippuria rouheena (aluksi vähän vajaa 1 tl)
curryä (aluksi 1 tl)
soijakastiketta (aluksi ½ rkl)
makeaa chilikastiketta (aluksi 2 rkl)
kurkumaa ripsaus
valkosipulia (laitoin 3 pulleaa kynttä raasteena)
2 pss eli 400 g herne-maissiporkkanaseosta (pakaste)
1 punainen suippoparika pieninä kuutioina/suikaleina
Valmistaminen:
Mittaa vesi ja kaikki mausteet kattilaan ja laita se kuumenemaan.
Lisää riisit kiehuvaan liemeen kypsymään.
Ruskista lihat ja sipulit paistinpannulla tilkassa öljyä ja laita nekin kattilaan.
Kun riisi on hautunut 10 min, lisää pakastekasvikset sekaan kypsymään.
Riippuen siitä miten kypsiksi haluat paprikakuutiot, lisää ne pakastekasvisten kanssa msamaan aikaan tai vasta hetkisen päästä.
Sekoittele ruokaa pohjaa myöten muutamia kertoja. kypsennä lempeällä lämmöllä, ettei tartu pohjaan.
Kun ainekset ovat kypsiä, maistele pataruokaa ja lisää tarpeen mukaan makuja ja nestettökin, jos ruoka on milestäsi liian kuivan oloista. Itse en lisännyt yhtän netstetä, mutta nesteen haihtuminen/imeytyminen riiseihin riippuu niin monesta asiasta. Liian kuivaa puperoa ei tällainen ruoka saa olla.
Kuvassa näkyvä hunaja-sinappikastikekkaan ei ole pöllömpää...
Kommentit