IMG_20250701_111331_edit_40120911196100.

Jotain ihan tavallista piirakkaa teki mieli tehdä kahville. Muutamia ohjeita katselin, mutta päädyin taas tähän  makeaan piirakka-ohjeeseen. Omalla maalla oli vielä sen verran raparpereja, ettei tarvinnut niitä ainaamaan lähteä tai edes omalle pakastimelle vielä menna ottamaan sinne säilöttyjä raparpereja. Vink, vink tutut. Raparperejä otettaisiin vastaan. Mansikka passaa aina raparperille makupariksi ja kun niitä sattui olemaan ostettuna., oli piirakan makuainekset päätetty.

IMG_20250701_101422_edit_17737770597764.

Oman maan raparperit olivat aika ohuita, enkä kuorinut niitä, vaan leikkasin ne saksilla pieniksi. Mansikatkin paloittelin aika pieniksi. Käyttämäni pellin koko on 34x37 cm ja minulla on kaksinkertainen leivinpaperi pellillä.

Piirakan ohje loytyy siis tästä linkistä.

Linkistä löytyy myös erilaisia muruseoksia laitettavaksi piirakan päälle ennen paistamista. Me haluttiin piirakka nyt ihan ilman mitään pintaseoksia. Sokeria ripsautin vaan vähän pinnalle ennen paistoa.

IMG_20250627_174459_edit_27672321445432.

Joitakin rasiallisia Nevalanmäen marjatilan mansikoita olen ostanut herkuksi. Tähän piirakkaan käytin noin puolet tästä rasiallisesta. Meillä sokkarilla eilisen päivän hinta rasialle oli 7.45. (viime viikolla oli hinta lähes 9 e)

IMG_20250701_111326_edit_17790014352275.

Tästä piirakasta riitti syötävää ystävillekkin.