CIMG8994.jpg

Jauhelihalasagne lukeutuu omiin lemppariruokiin. Tässä ohjeessa jauhelihakastikkeen sekaan laitetaan kypsymään porkkanaraastetta. Mausteita saa kastikkeisiin laittaa ihan reilulla kädellä, jotta valmiissa lasagnessa on makuja.

Jauhelihalasagne

noin 350 g lasagnelevyjä (laitoin 4 kerrosta, 3 ½ levyä per kerros)

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
400 - 500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
3 pulskaa valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
3 dl vettä
suolaa
mustapippuria
pizzamaustetta

Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta (saisi olla voimakkaan makuista)
ripsaus jauhettua muskottipähkinää

mustapippuria

 

Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 15 min.

Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta. Levitä laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.

CIMG8988.jpg

Tämän näköisena lasagne meni uuniin.