IMG_20240322_202713_edit_626552840118694

Nämä sitruunakakut on tehty jälleen tuolla Valion ohjeella, joista ekan kokeiluni kuvia on täällä.

Olen tehnyt nyt 3 kertaa Valion ohjeella sitruunakakkuja ja kahdella viimeisellä kerralla todennut, että kyllä meille piisaa puolikas purkillinen sitruunakreemiä/kakku. Öljynä olen edelleenkin käyttänyt rypsiä/rapsia ja jogurttina näissä on ohjeessa mainittu kreikkalainen.

Tällä kertaa koristelin kakut sulatetulla valkosuklaalla (kahteen kakkuun käytin reilun ½ levyä Pandan valkosuklaata) ja lemon&orange strösseleillä.

GridArt_20240322_205738560.jpg

Nykyisin laitan siis vain ½ purkillista sitruunakreemiä/kakku ja meille ainakin se on riittävä määrä.

Maullisesti on tämä versio enemmän makuumme, kun ei kreemi tuo niin paljoa lsämakeutta kakkuun. Itse kakkuosahan tässä ai ole kauhean makea. Kaikki eivät tuosta Valion sitruunakreemistä tykkää, mutta me tykätään.

IMG_20240322_144106_edit_626695357468067

Kumpikin vuoka missä kakut paistoin on pinnoitettu vuoka ja näin iso ero on paistopinnoissa. Kakut olivat samalla kertaa uunissa paistumassa yhtä pitkän ajan. Samoin kun olen paistanut leipiä noissa vuoissa, on niihinkin tullut ihan erilainen paistopinta.

IMG_20240322_202718_edit_626539258387033

Kakut menevät pääsiäiskukkasina, joten saivat pintaansa koristeita.