IMG_20231012_172709_edit_1731254522880.j

Tällä kertaa banaanipannukakkuihin käyttämäni  ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta, mutta muutin nesteeksi tavallisen maidon. Ens kerralla laitan makeutta meille vähän vähemmän.

Jos googlaat banaanipannukakut tai banaaniohukaiset mimmin keittiö, löytää google monia aikaisemmin postaamiani ohjeita. Hyvin saman tapaisiahan ohjeet ovat, vähän ainesuhteet ja mausteet vaihtelevat.

Banaanipannukakut

2 kpl banaaneja (voivat olla ylikypsiäkin)

3 dl maitoa

1 iso kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sokeria (ens kerralla laitan vähemmän)

½ tl suolaa (ens kerralla laitan ripsauksen enemmän)

ripsaus kanelia

2 rkl öljyä

Lisäksi tarvitaan paistamiseen öljyä ja minä laitoin lisäksi vielä voita

Valmistaminen:

Kuori ja soseuta banaanit esim haarukalla tilsimällä lautasella.

Sekoita kulhossa maito, banaanisose ja kananmuna (minä käytän pallovatkainta)

Sekoita kuivat ainekset sekaisin ja lisää ne sekä öljy taikinaan, Sekoita hyvin, ettei tule kokkareita.

Maistele seosta. Suola, sokeri, kaneli?

(Anna taikinan tekeentyä kylmässä noin 10 min, jos ei ole hoppu päästä paistamaan. Minä rupesin paistamaan heti)

Paista taikinasta joko tavallisella paistinpannulla tai ohukaispannulla paksuhkoja pannareita/lettuja/ohukaisia käyttäen rasvana öljyä (ja minä laitoin lisäksi voita ihan maun takia) Käytä keskilämpöä, että pannarit ehtivät kypsyä sisältäkin. Huomio myös annostellessasi taikinaa pannulle, että leivinjauhe kohottaa pannaria paiston aikana. Käännä pannarit, kun päällyspinnalla näkyy ilmakuplia. Puhdista pannu tarpeen mukaan ennen seuraavan erän paistamista.

IMG_20231012_171328_edit_1813125544724.j

Minä halusin paistaa banaanipannukakut nopsaan, joten paistoin kahdella tavallisella paistinpannulla. Käännetään, kun pinnalle nousee ilmakuplia... ja paistossa käytin öljyn lisäksi myös voita.

Alkuperäinen tarkoitus oli paistaa nämä Russelilla, mutta syöjät olivat niin nälkäisiä, että piti muuttaa suunnitelmia.

IMG_20231012_171904_edit_1797799783948.j

Me syötiin suurin osa pannukakuista ihan tällaisinaan ilman sen kummasempia lisäkkeitä. Vaan jos lisukkeita haluais tarjota, niin alkuperäinen ohje vinkkaa marjat ja rahkaseoksen tai kermavaahdon. Mulle itelleni näissä on makuja riittävästi ihan tällaisinaan.

IMG_20231012_172706_edit_1744464104281.j

Kaikki ovat eri kokoisia, maku kuitenkin sama. Ollaan syöty näitä sekä lämpiminä, että kylminä ja kylmissä maistuu minusta banaani enemmän. Tiedä sitten onko totta vai makuharhaa? Tässä alimmassa kuvassa näkyy parhaiten kuinka paljon ohjeella tulee banaanipannukakkuja.