Laitanpa nyt tämänkin tänne muistiin, jos vaikka joku ohjetta kaipailisi...

7 munan sokerikakkupohja

(tarvitaan 4 litran vuoka paistamista varten)

7 kpl isoja munia

2½ dl sokeria

5 dl jauhoja ( laitan yleensä 1 dl perunajuhoja + 4 dl vehnäjauhoja)

2 tl leivinjauhetta

rasvaa vuoan voiteluun ja vehnäjauhoja/korppujauhoja vuoan voiteluun....jos sellaista vielä harrastaa

Laita uuni kuumenemaan n.160 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Mittaa kaikki aineet. Munat + sokeri yhteen astiaan ja toiseen kaikki kuivat aineet. Vatkaa munat + sokeri hyväksi vaahdoksi ( kun nostat taikinaa vatkaimella ja teet kuvion, se pysyy hetken ja vaahto näyttää vaalealta ja paksulta) Lisää kuivat aineet siivilän läpi muutamassa erässä esim pallovatkaimella sekoittaen nostellen. Monet sekoittavat käsin jauhot muna-sokerivaahtoon -> en tykkää tästä tavasta. Älä vatkaaseosta jauhojen lisäämisen aikana, ettei vaahto laskeennu. Laita taikina heti vuokaan ja uuniin paistumaan. Tavallinen uuni -> alin taso ritilän päällä... seuraa paistumista ja nosta hieman lämpöä lopussa, jotta saat pintaan kunnon paistopinnan. Paistoaika on n.40 min -> uunit kun ovat niin erilaisia. Kokeile kakun kypsyys tikulla kakku-osan keskeltä ( kuiva tikku = kypsä kakku) Jäähdytä pohjaa n. 5 min ja kumoa se sitten jäähtymään ritilälle tai vadille (laita vadille sokeria, ettei lämmin pohja tartu siihen kiinni) Anna pohjan jäähtyä rauhassa.

 

Kakkupohja kannattaa tehdä vähintään edellisenä päivänä mitä aikoo kakun täyttää -> pohja on helpompi leikata.