CIMG6565.jpg

Tällaista hedelmäistä vihersalaattia tein porukoille lisukkeeksi possusta ja hirvenlihata tehdylle paistille ja hunajaporkkanoille.

CIMG6566.jpg

Salaattivadilla on revittyä makeaa friseesalaattia ja jääsalaatia, miniluumutomaatteja ja tummia viinirypäleitä puolitettuina, tuoretta kurkkua suikaleina, säilykeananasta ja yksi iso appelsiini fileoituna kalvottomaksi.

CIMG6575.jpg

Siskon kanssa yhteistuumin tehtiin paistia possun ja hirvenlihasta. Minä sain kunnian leikellä lihat....possu oli uuunilihaa (reunassa luu) ja hirvi oli kertakaikkisen upean oloista lihaa. Pikkasen kun vaan kunnolla terävää veistä näytti, niin leikkautui melkein itsestään paloiksi. Lihat ruskistettiin pannulla erissä ja laitettiin pataan yhdessä parin ison hienonnetun keltasipulin kanssa. Nesteeksi vettä ja mausteiksi laitettiin vaan suolaa ja kokonaisia pippureita....olikohan laakerinlehtiä? Riittävän kauan (lue vähintään kolme tuntia....mieluumin vaikka 4....tietty uunin lämmöstäkin riippuu) uunissa haudutellen tuli todella mureaa paistia. Muutaman kerran tekovaiheessa maisteltiin lientä ja lisättiin suolaa.

Hunajaporkkanoihin kuorin ison pussillisen porkkanoita ja suikaloin ne pitkiksi ranskanperunamaisiksi suikaleiksi. Sekaan öljyä, reilusti hunajaa, mustapippuria, jotain yrttiä (esim rakuunaa tai oreganoa) ja tietenkin suolaa. Sekaisin möyhittynä ja uuniin ohuena kerroksena paahtumaan yhdessä paistin kanssa....porkkanatkin olivat uunissa lähemmäs tunnin ajan.