Munakokkeli valmistuu äkkiä aamupalalle. Useimmin tulee tehtyä ihan perus munakokkelia kattilassa, vaan nyt tein pekonista versiota alusta lähtien pannulla, koska halusin ruskistaa pekonit kunnolla. Paistopintaahan munakokkeliin ei haluta, vaan kyllä se hvyvin valmistuu pannullakin.
Minä tein meille kahdelle munakokkelin 4 munasta. Lisäksi tarvitaan nesteeksi maitoa/vettä/kermaa. Perusohjeen mukaan 1 munaa kohden laitettaisiin ½ dl nestettä, vaan en koskaan laita niin paljoa....tähän laitoin reilun 1 dl nestettä/4 munaa + suolaa ripsaus. Pekoniviipaleita oli 4 kpl -> hienonsin.
Laitoin pekonit kylmään pannuun ja annoin niiden ruskistua ihan kunnolla ja sitten kaadoin sekaan neste-munaseoksen ja annoin sen sekoitellen koko ajan hyytyä halutun kypsäksi. Oikeasti munakokkelin pitäisi jäädä kiiltäväksi = osittain raakaa, vaan meillä ei tykätä sellaisesta, joten kypsensin sen kypsäksi miedolla lämmöllä. Ja siis koko ajan sekoitellaan. Tarkistetaan maku. Minä lisäsin mustapippuria myllystä ja pinnalle vielä omalta maalta ruohosipulia. Ja heti sitten syömään.
'
Ihana oli takaterassilla istua ja nauttia kiireetön myöhäinen aamupala kuunnellen lintujen laulua ja katsellessa marjapensaita, kukkia yms.
Davekin sain omien ruokanappuloiden lisäksi porkkanaa, vaan ei herralle kelvannut se, kun porkkanaa ei oltu kuorittu.
Eipä taida keskellä kuvaa törröttävään luumupensaaseen tulla ees lehtiä, sen verran hyvin rusakot ovat sen kolunneet talven aikana.
Kirsikkapuu kukki näin kauniisti, vaikka sitäkin rusakot olivat syöneet, vaikka olikin suojattu. Saapas nähä tuleeko millainen kirsikkasato, toivoittavasti parempi mitä viime vuonna. Silloinhan kypsyi vain 2 kirsikkaa, joten ei ollut syöntiongelmia.
Kommentit