.... tällä kertaa näin torttujen muodossa.

Jo viime joulun alla piti näitä kokeilla, vaan niiinpä jäivät tekemättä. Nyt Merjalla huomasin näitä ekana hyvän teko-ohjeen kera, joten hommiin vaan.

Toinen erittäin tärkeä syy enkelitorttujen tekoon oli "enkelifani" vieraan tulo nyt pyhien ajaksi meille. Hän keräilee kaikensortin enkeleitä, vaan eipäs ollut enkelitorttuja syönyt, saatikka tehnyt. Minä tietenkin tapojeni mukaan laitoin hänetkin kokeilemaan enkelin taivuttelua eilen

Samalla tuli kokeiltua tuubissa/putkilossa olevaa luumuista tortutäytettä. Hyvin pelittää, kunhan ensin putkilon sai auki  (tapa oli siis hallussa, vaan jengut antoivat aina periksi...)

Enkelit tehtiin Myllynparas torttutaikinalevyistä. Puolittamalla ne sulatuksen jälkeen.

Yhtään enkeliä ei auennut, kun pursotettiin Merjan ohjeen mukaan tuo täyte ontoksi rinkulaksi ja lisäksi vielä nipistelin sakaroita ynteen ennen keskelle painamista na vielä kaikelta varalta paineltiin liitoskohtaa veitsen kädensijan päällä , yritettiin siis ottaa varman päälle, etteivät tortut auenneet. Jippii...siinä onnistuttiinkin.

 

Niin innostuttiin pursottelemaan tuosta luumutäytetuubista, että unohtuivat aprikoosienkelit tekemättä, vaan päivähän se on tuonnempanakin

Tämän näköistä putkiloa kannattaa kaupasta haeskella, mikäli haluaa tätä kokeilla...