IMG_20240221_162037_edit_525720973606327

Jo viime elokuussa olin tallentänut erään ahkeran Russel Hobbs monitoimilaitteen käyttäjän puurorieskaohjeen puhelimeeni.Tänään viimein sain tehtyä vähän saman tapaisia rieskoja Russelillani. Vähän eri ainesuhteilla ja eri aineitakin käyttäen (piimä muuttui jogurtiksi), mutta idis näihin rieksoihin tuli Mirka Posio-Ikäheimolta.                           

Tälleen valmistui kuvan rieskat kaurapuuron loppua hyödyntäen.

Puurorieskaa (Russelin monitoimilaitteella)

(4 kpl, minulla yhden rieskan koko 16 x24 cm)

4 dl kaurapuuroa (minulla oli sakeaa puoliksi maitoon keitettyä ja reilun suolaista)

3 dl maustamatonta jogurttia (tai maitoa, piimää)

1 kananmuna (ei ole välttämätön)

reilusti vajaa 1 tl suolaa (puuron suolaisuus?)

2 tl leivinjauhetta

4-5 dl vehnäjauhoja

Valmistaminen

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Suolaisuutta voi vaikka halutessaan maistella. Laita Russelin monitoimilaite kuumenemaan rieskojen muotoilun ajaksi. Ripsauta jauhoja leivinpaperille, annostele taikina, ripottele jauhoja pinnalle ja taputtele jauhoisella kädellä ohueksi rieskaksi. Pistele haarukalla ja laita heti eka rieska paistumaan leivinpaperin kanssa grilliritilän päällä af toiminnolla 230 asteessa 11 min. Tällöin rieskoista tulee reilun ruskeita ja pohjakin paistuu hyvin. Jos tykkäät vaaleammasta, niin sillon vähän aikasemmin rieskat pois laitteesta. Rieskat on ihan helppo nostaa leivinpaperin avulla laitteeseen ja sieltä pois. Ekan rieskan paistuessa muotoile muut rieskat. Peittele kypsät rieskat hetkiseksi liinan alle jäähtymään.

GridArt_20240221_181751890.jpg

GridArt_20240221_182028978.jpg

Pohjapuoleltakin rieska päistui hyvin, vaikka grilliritilä olikin paikoillaan. Turhan tummaa pohjasta tulis ilman grilliritilää. Minua ei haittaa nuo paistoviirut pohjassa. Minä paistoin rieskani vähän pitempään mitä Mirkka. Hänen ohjeessa oli aikana 9 min. Kannattaa pitää silmällä rieskaa paiston loppupuolella, ettei tule liian tummaakaan. Rieskan paistumiseen vaikuttaa niin moni asia.

IMG_20240221_152803_edit_525795046835830

Minä jätin taikinan sen verran löysäksi,että vaikka pistelin rieskat haarukalla, tuli ilmatasku paiston aikana, mutta se kyllä laskeentuu kun rieska hetkisen jäähtyi.

IMG_20240221_161947_edit_525733289872364

Ehdottomasti tehään uudemmankin kerran. Vehnäjauhojen lisäksi laitan sitten muitakin jauhoja. Ja tokihan nämäkin rieskat voi paistaa tavalliseen tapaan uunissa.