Näiden piparien makua tapailevien pikkuleipien ohjeen löysin Sirkun sekotukset-blogista.
Joitakin pieniä muutoksia tein alkuperäiseen ohjeeseen....tässä ohje kuten minä piparipallot tein.
Piparipallot
250 g siirappia
250 g sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa ( hieman vanhakin käy)
1½ tl soodaa
n. 1 kg puolikarkeita vehnäjauhoja ( onko hieman liikaa?)
1½ tl kanelia
11/4 tl neilikkaa
1½ tl kardemummaa
225 g sulaa voita tai margariinia
koristeluun: raesokeria ( 2-3 dl)
Valmistaminen:
Kiehauta siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos kylmäksi. Vatkaa kerma ja sooda nopeasti sekaisin haarukalla syvällä lautasella. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä seokset voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot ja lopuksi sulatettu voi. Leivo taikinasta pötköjä, paloittele ne yhtä suuriin osiin ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Painele pallot raesokerissa hieman littanoiksi ja paista hieman alle 200 -200 asteessa kypsiksi uunin keskiosassa. Paista ensin muutama koepikkuleipä, jotta näät taikinan käyttäytymisen. Minun piti laittaa taasen kolme leivinpaperia päällekkäin, ettei pohja olisi paistunut liian tummaksi. Tästä annoksesta tulee n. 150 kpl pikkuleipiä.
Tarkoitus oli tehdä näin ekalla kerralla ohje vain yksinkertaisena, vaan kuinkas siinä kävikään niin että siirappia mitattiin tupla-annos, joten kaksinkertainen määrähän pikkuleipiä oli sitten tehtävä. Tuplamäärästä tuli huikeat 300 kpl....tiedä sitten tehtiinkö vähän pinempiä mitä Sirkku oli tehnyt.
No, saipahan siskokin pikkuleipiä mukaansa Kuopioon
Kommentit