1157575.jpg

Sipatti ( = valkoinen kinkkukastike)

noin 25 g rasvaa

1 sipuli hienonnettuna tai 1 dl pakastesipulia

noin 300 g savukinkkua suikaleina tai kuutioina

0.75 dl vehnäjauhoja

noin 5 dl täysmaitoa ( jos haluat valkoisemman, eikä linjoja tartte vahtia niin laita osa ruokakermaa)

suolaa

jauhettua valkopippuria

lisäksi laitoin väriä antamaan kuivattua ruohosipulia, ei välttämätön

Valmistaminen:

- sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää sipulit ja kinkkupalat ja kuumentele näitä sekoitellen pohjaa myöten kunnes sipuli on kuultavaa

- lisää jauhot ja sekoita sekaisin.... lisää tarvittaessa rasvaa jotta kaikki jauhot kostuvat

- lisää maito kylmänä ja sekoita koko ajan kunnes kiehuu, hauduta noin 5 min

- tarkista sakeus ja mausta kastike vasta nyt

- vihreät sipulin varret sopivat oikein hyvin lisättäväksi sipattiin mutta vasta ihan kypsään kastikkeeseen, jotta sipulin kaunis vihreä väri säilyy

- sipatti on oikein hyvää uusien ja vanhojenkin perunoiden kanssa mutta sopii se myös erilaisille pastoille kastikkeeksi

- sipatista saa helpolla erilaisia muunnoksia... lisää siihen esim mieleistään maustettua sulate- tai tuorejuustoa...

1157574.jpg

Oman annokseni maustoin vielä sinihomejuustolla..... oli ihanaa!

1165573.jpg