Sipatti ( = valkoinen kinkkukastike)
noin 25 g rasvaa
1 sipuli hienonnettuna tai 1 dl pakastesipulia
noin 300 g savukinkkua suikaleina tai kuutioina
0.75 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl täysmaitoa ( jos haluat valkoisemman, eikä linjoja tartte vahtia niin laita osa ruokakermaa)
suolaa
jauhettua valkopippuria
lisäksi laitoin väriä antamaan kuivattua ruohosipulia, ei välttämätön
Valmistaminen:
- sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää sipulit ja kinkkupalat ja kuumentele näitä sekoitellen pohjaa myöten kunnes sipuli on kuultavaa
- lisää jauhot ja sekoita sekaisin.... lisää tarvittaessa rasvaa jotta kaikki jauhot kostuvat
- lisää maito kylmänä ja sekoita koko ajan kunnes kiehuu, hauduta noin 5 min
- tarkista sakeus ja mausta kastike vasta nyt
- vihreät sipulin varret sopivat oikein hyvin lisättäväksi sipattiin mutta vasta ihan kypsään kastikkeeseen, jotta sipulin kaunis vihreä väri säilyy
- sipatti on oikein hyvää uusien ja vanhojenkin perunoiden kanssa mutta sopii se myös erilaisille pastoille kastikkeeksi
- sipatista saa helpolla erilaisia muunnoksia... lisää siihen esim mieleistään maustettua sulate- tai tuorejuustoa...
Oman annokseni maustoin vielä sinihomejuustolla..... oli ihanaa!
Kommentit