IMG_20211117_124351.jpg

Tällä kertaa tein jauhemaksapihvejä, mihin laitoin raakana raastetun perunan ja sipulin lisäksi myös porkkanaa. Lisäksi mausteita ja puhdistettu/jauhettu naudan maksa, niin pihviainekset ovat kasassa.

Kuvassa olevat jauhemaksapihvit valmistin alla olevan ohjeen mukaan.

Jauhemaksapihvit (seassa myös porkkanaa)

(minä paistoin tästä 12 kpl pihvejä)

400 g kuorittua perunaa ja porkkanaa (minulla oli 150 g painava kuorittu iso porkkana ja loppumäärän laitoin perunaa)

1 iso keltasipuli

400 g puhdistettua jauhettua naudan maksaa (ostin palana, puhdistin ja hienonsin sauvasekoittimella, puhdistamattoman maksapalan paino oli noin 480 g)

vähän yli 1 tl suolaa

 1½ tl kuivattua meiramia

ripsaus jauhettua valkopippuria

pihvien paistamiseen voita (tai margariinia)

Pihvien pinnalle paistettavaksi 2 isoa keltasipulia ja mausteeksi soijakastiketta, paprikajauhetta, mustapippuria (ja suolaa?)

Valmistaminen

Kuori raakat perunat ja porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi yhdessä sipulin kanssa.

Sekoita jauhettuun maksaan kaikki muut ainekset. Paista pieni koepihvi ja maistele, onko suolaa ja meiramia riittävästi makuusi. (Minä lisäsin vähän suolaa, mutta me tykätäänkin aika suolaisesta ruoasta)

Kuumenna pannu (paistinpannu tai ohukaispannu), lisää pannulle rasvaa ja annostele pihvitaikina pannulle. Paista pihvit suht miedolla lämmöllä kypsiksi, jotta porkkana-perunaraaste ehtii kypsyä, eikä maksa pala.  Minä paistoin pihvit yhdellä kertaa kahdella isolla tavallisella paistinpannulla.

Kuori lisäkesipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi/puolirenkaiksi/ohuiksi lohkoiksi. Kuullota/freesaa sipulit keskilämmöllä voissa pannulla pehmeiksi ja vaaleanruskeiksi. Lisää sipulien sekaan mausteita ja maistele seosta.

Nosta paistetut sipulit jauhemaksapihvien päälle.

IMG_20211113_165832.jpg

Ohukaispannulla paistettaessa pihveistä tulee säntillisemmän mallisia, vaan nopeampaa on paistaa useammalla paistinpannulla. Myös uunissa maksapihvit voisi paistaa, mutta ei minusta niistä yhtä hyviä tule.