Sitruunamurokakku on lempikakkujamme. Sen raikkaaseen makuun ei kyllästy.
Sitruunakakku
( yksi kookas kakku, paista noin 2 litran vuoassa)
250 g rasvaa
250 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ sitruunan keltainen kuori ja mehu
- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, yhdistä munat vatkaten seokseen, laita välillä hieman jauhoja, jotta taikina ei juoksetu... lisää sitruunakuori ja -mehu ja sitten loput jauhot + leivinjauheseos
- paista kakku 150 - 175 noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla.
Minä tein samalla samalla kertaa kaksinkertaisen taikinan ja kuorrutin toisen sitruunakakun suklaakuorrutuksella.
Suklaalla kuorrutettu sitruunakakku
kuorrutus:
130 g levy tummaa suklaata + 2 rkl kahvijuomaa+2 rkl sulatettua rasvaa -> kuumenna tasaiseksi ja jäähdytä hieman ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin valkosuklaata.
Kommentit