Sitruunamurokakku on lempikakkujamme. Sen raikkaaseen makuun ei kyllästy.

1090868.jpg

Sitruunakakku

( yksi kookas kakku, paista noin 2 litran vuoassa)

250 g rasvaa

250 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ sitruunan keltainen kuori ja mehu

- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, yhdistä munat vatkaten seokseen, laita välillä hieman jauhoja, jotta taikina ei juoksetu... lisää sitruunakuori ja -mehu ja sitten loput jauhot + leivinjauheseos

- paista kakku 150 - 175 noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla.

 

 

1090923.jpg

Minä tein samalla samalla kertaa kaksinkertaisen taikinan ja kuorrutin toisen sitruunakakun suklaakuorrutuksella.

Suklaalla kuorrutettu sitruunakakku

kuorrutus:

130 g levy tummaa suklaata + 2 rkl kahvijuomaa+2 rkl sulatettua rasvaa -> kuumenna tasaiseksi ja jäähdytä hieman ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin valkosuklaata.