torstai, 24. huhtikuu 2008

Alkuperäinen ohje löytyy täältä Ruokamaailman sivuilta, mutta olen muuttanut ohjetta aika paljon, joten laitan sen ohjeen millä minä juustoisen makaronilaatikon teen.
Juustoinen makaronilaatikko
( 6 - 7 annosta)
400 g pss sarvimakaronia
muutama kierros mustapippuria myllystä (alkuperäisessä Ruokamaailman ohjeessa määrä on ½ tl)
1 tl suolaa (vähän enemmän?)
1 tl paprikajauhetta (vähän enenmmän?)
1 valkosipulin kynsi / 3/4 tl valkosipulijauhetta
Munamaito:
0,5 tl suolaa
2 maustemittaa jauhettua maustepippuria
Pinnalle:
1½ dl juustoraastetta
Keitä makaronit (suolalla maustetussa) vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla, mausta seos. Sekoita jauhelihaseos, valutetut makaronit ja juustoraaste uunivuoassa. Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 -200 asteessa 50-60 min. Lisää paistamisen loppupuolella juustoraaste pinnalle ja anna sen vielä ruskistua.
Tällä ohjeella tulee aika mietoa, lempeän makuista makaronilaatikkoa...joten jos tykkäät mausteisemmasta niin lisää mausteiden määrää. Halutessasi voit tarkistaa valmiin makaronilaatikon maun esim. niin että laitat kahvikuppiin tms laatikkoaineksia munamaitoineen pienen annoksen ja kypsennät sen suit sait sukkelaan mikroaaltouunissa...sitten vaan maistelemaan, että onkos maut mieleiset kypsässä laatikossa...

Ihanan juustoiselle maistui.... alkuperäisessä ohjeessa laatikko maustetaan vielä lisäksi tuoreella basilikalla... minä en sitä käyttänyt, koska meillä ei kaikki tykkää basilikan mausta....
Kommentit