IMG_20210619_132640.jpg

Tämän tapaisia nopeita suolaisia leivonnaisia olen tehnyt usein kesän aikana. Jälleen kerran tein samasta taikinasta sekä sämpylöitä että hyrriä. Hyrriin voi upottaa kaikki pikku jämät jääkaapista. Ite tykkään myös tonnikaltäytteisistä tai vaiokkapa sienitäytteisistä, vaan nyt ne jäi tekemättä.

Taikinaksi käy ihan mikä vaan tavallinen sämpylä/hiivataikina.

IMG_20210619_114221.jpg

Levylle on ensin levitetty chili-paprikatuorejuustoa ja päälle ripoteltu savukinkkua, juustoraastetta, paprikakuutioita, vihreitä sipulin varsia/ruohosipulia ja paljon tuoretta persiljaa hienonnettuna.

IMG_20210619_114436.jpg

Hyvä kohotus vielä leivonnaisina. Munalla voitelu, pinnalle juustoraastetta ja paisto 200-225 asteisessa uunissa kypsäksi, ei kuitenkaan kuivaksi. Mulla meni aikaa noin 15 min/pelti tasalämmöllä.

IMG_20210619_132819.jpg

Meillä minä syön nämä kylminä ja kanssasyöjä lämmittää ittellenssä.

IMG_20210619_120258.jpg

Tällä kertaa minä laitoin taikinaan:

1 litra lämmintä vettä + maitoa (noin puolet ja puolet)

50 g tuorehiivaa (juu, tämä määrä riittää oikein hyvin)

3 - 4 tl suolaa (minä laitan isomman määrän)

2 tl sokeria

1 pss perunasosejauhetta (käytin lIdlin)

noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

noin 5 dl kauraisaa sämpyläjauhoseosta

vehnäjauhoja

100 g rasvasulaa (tai öljyä)

Normi hiivataikina, kohotus, leivonnaisten muotoilu, kohotus (voitelu ja koristelu), paisto 200-225 asteisessa uunissa tasalämmöllä 15-20 min.

IMG_20210619_122043.jpg

Minun sämpylöistä tuli taas kerran isoja köllykkäsämpylöitä. Nämä on vaan leikattu litistetystä pötköstä kolmioiksi.

IMG_20210619_135011.jpg

Ja vielä yhetiskuva kaikista.