Tänä kesänä olen toteuttanut monta omaa ruokatoivettani, vaikkei kanssasyöjäni niitä syökkään....yksi tällaisista ruoaista on paistetut muikut.... minulle herkkua, jollekkin inhokkiruokaa.
Paistetut muikut
20 kpl muikkuja (mulla olivat ihan hyvän isoja)
jauhottamiseen n. 1 dl ruisjauhoja suolalla reilusti maustettuna (pikkasen vajaa1 tl)
paistamiseen voita + öljyä
Perkaa muikut puhkomalla tai isommat ihan maha aukaisemalla ...
Apua kalan käsittelyyn saat mm. Valion videosta ... näin teen yleensä itsekkin....
tai vaikkapa täältä .
Huuhdo peratut muikut hyvin ja valuta/kuivaa.
Kierittele kalat ruisjauho-suolaseoksessa.
Lado kalat kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin ruskeiksi/kypsiksi ihan kohtalaisen kuumalla lämmöllä. Maistele yksi muikku ja jos suolaa tuntuu olevan liian vähän, ripsauta sitä heti lisää muikuille, suola kyllä "sulaa" kuumilla muikuilla...
Kaikki mahtuivat paistumaan erralla isolle pannulle...
Onneksi minulle tuli muikkujen syöntiin kaveri, ettei ihan kaikkia tarvinnut itse uhrautua syömään.... tosin paistetuista muikuistakin saisi tehtyä myös ihania marinoituja (etikkaisia) kaloja...ohjeen sellaisiin löydät esim täältä . Tällä kertaa marinoidut muikut jäivät tekemättä, sillä popsittiin vieraan kanssa kaikki muikut ihan sellaisinaan... olivatpas hyviä!
Kommentit