Alkujaan näiden nimi on ollut kookosbriossit, minä laitoin näille kuitenkin tuollaisen helpomman nimen. Pullia nämä ovat, vaikka kohotusaineena onkin leivinjauhe....ohjeen alkuperästä ei ole minkään valtakunnan käsitystä..... se on vaan kulkenut mukanani noin 25 v...

Marenkiset kookospullat

( 20-25 tavallisen kokoisiin pieniin muffinssivuokiin  tehtynä, kuvassa olevat ovat turhan isoja yksilöitä)

Taikina

200 g voita tai leivontamargariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 - 2½ tl leivinjauhetta

2-3 tl kardemummaa

2 rkl sokeria

2 keltuaista

0.75 dl kylmää maitoa

Täyte1.

2 valkuaista

2 dl sokeria

Täyte 2.

2 dl kookoshiutaleita

1 tl jauhettua kanelia

1 maustemitta jauhettua neilikkaa

1 maustemitta jauhettua inkivääriä

Voiteluun munaa

Koristeeksi kookoshiutaleita tai raesokeria

Taikinan valmistaminen: Mittaa kuhoon vehnäjauho, leivinjauhe, kardemumma ja sokeri ja paloiteltu kova rasva ja nypi seos ryynimäiseksi. Lisää seokseen keltuaiset ( helppo tapa erottaa keltuaiset ja valkuaiset on mm tämä. riko kananmuna varovaisesti lautaselle ja nosta ehyt keltuainen lusikalla erilleen...) ja kylmä maito ja sekoita sen verran että saat ihan tasaisen taikinan.

Täyte 1 valmistaminen = marenki:  Vatkaa valkuaiset  ( ei saa olla yhtään keltuaista seassa) vaahdoksi ja lisää sitten sokeri ja jatka vaahdottamista. Tässä marengissa on niin paljon sokeria, ettei siitä tule ihan niin kovaa että kulhon voisi kääntää ylösalaisin...ei siis kannata kokeilla niin

Täyte 2. Sekoita kookoshiutaleet ja mausteet sekaisin kulhossa.

Pullien teko: Kaaviloi taikina jauhoisella pöydällä suorakaiteen malliseksilevyksi, levitä marenki levylle ( jätä yläreunasta muutama sentti ilman täytettä) ja sen päälle kookosseos. Rullaa levy rullaksi. Käytä apuna esim ruokaveistä/lastaa ja rullaa hieman nostaen ... täyte kulkeutuu hieman eteeenpäin, siitä ei kannata välittää. Sormet sotkeentuuvat marenkiin väkisinkin. Nipistele rullan liitoskohta kiinni ja leikkaa rullasta kiekkoja ja nosta ne papaerivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Tämä vaihe voi tuntua sotkuiselta, mutta pullat kyllä siistiytyyvät uunissa... ja jos pöydälle valuu marenkia, kannattaa se vaan nostaa vuokiin pullien päälle. Voitele pullien pinta munalla ja koristele. Paista pullat 175-200 asteisessa uunissa 15 -20 min....pullien koosta riippuen. Varo, palavat helposti! Jäähdytä pullat ja nauti. Pullat voidaan myös pakastaa.

Marenkiset kookospullat eivät ole kovin makeita runsaasta marengista huolimatta, koska taikinassa on olematon määrä sokeria.