Näissä suolaisissa nyyteissä on rahkavoitaikina. Myös sekoitettu voitaikina käy näihin hyvin.
Molempien taikinoiden ohjeet löytyvät esim täältä lämminsavulohinyyttiohjeen yhteydestä.
Täytteenä näissä nyyteissä on savu/leikkelekinkkua + tuorejuustoa (minulla oli aurinkokuivattu tomaatti) + juustoraastetta + punaista paprikaa +purjoa ja persiljaa hienonnettuna + ripsaus paprikajauhetta ja mustapippuria -> mössää tarvitaan kukkura tavallinen ruokalusikka/nyytti.
Nyytit on voideltu kananmuna-vesiseoksella ja pinnalle laitoin unikonsiemeniä (tai seesaminsiemeniä tai juustoraastetta tai ei mitään) Paisto 200-225 asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 min koosta ja taikinan paksuudesta riippuen. Rahkavoitaikina ottaa väriä helposti, joten paistumista kannattaa seurata.
Aikaisempia postauksia pikkusuolaisista nyyteistä:
Lämminsavulohinyyttien ohje löytyy täältä.
Jauheliha-riisitäytteisten nyyttien ohje löytyy täältä.
Kommentit