Nopeasti kypsyvät makaronipadat pelastavat monasti pikaisen arkiaterian.... niin tälläkin kertaa. Netistä haeskelin jotain hieman erilaista mitä muutamat käyttämäni ohjeet lähivuosina ovat olleet. Monista ehdokkaista valitsin täältä ohjeen ohjenuoraksi. Maustaminen meni mulla ihan eri tavalla, sillä eihän meillä ollut green harissa mausteseosta. Niin paljon kun ananaksesta tykkäänkin, hieman aprikoin sen laittamista tähän ruokaan, vaan hyvinhän se passasi. Jotka eivät niin anaksen mausta tällaisessa tykkää, voivat laittaa sitä vähemmän ja jättää vaikka lieman laittamatta.....
Jauheliha-makaronipata
2 rkl öljyä paistamiseen
400 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli hienonnettuna
3 kpl keskikok. porkkanoita suikaleina
3 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 punainen suippopaprika suikaleina
200 g (=1 pieni prk) paseerattua tomaattia
6-7 dl vettä
4 kukkuraa dl makaronia (käytin sarvimakaronia täysjyväversiona)
1 lihaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
1½ -2 tl suolaa (laita ensin pienempi määrä)
mustapippurirouhetta myllystä
1 tl soijakastiketta
1 pieni prk ananaspaloja liemineen
pikkasen tuoretta chiliä
Kuumenna öljy padassa/kattilassa ja lisää siihen jauheliha rakeistumaan. Kun jauheliha on muuttunut harmaaksi, lisää sekaan hienonnettu sipuli, valkosipuli ja porkkanasuikaleet ja anna niiden pehmetä hieman jauhelihan seassa.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Lisää seuraavaksi makaronit kypsymään seokseen. Anna seoksen kiehua hiljaisesti ja sekoittele välillä. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, lisää paprikasuikaleet ja ananaspalat mehuineen. Anna ruoan kypsyä välillä sekoitellen. Varo ylikypsentämästä makaronia. Lisää ruoan kypsymisen aikana tarvittaessa nestettä.
Tarkista ruoan maku.
Tätä nopeatekoista makaronipataa tehään meillä ehottomasti uudemmankin kerran.
Kommentit