Tätä ihanaa kirpakkaa herkkua meillä tehtiin yhdellä viikolla pariinkin eri kertaan.....Viime keväänä blogeissa alkoi lemon posset buumi.... minä sain näitä kokeiltua ekaa kertaa vasta jokunen viikko sitten.... nyt onkin tehty jo aika monta kertaa wink.

Ohje löytyy hyvin monesta blogista, joten en nimeä kenenkään blogia erityisesti.... pieniä eroavaisuuksia ohjeissa on mm kerman ja sokerin keittoajassa. Lyhyimmillään 3 min ja pisimmillään 10 min suosituksia olen nähnyt. Itse keittelin ekalla kertaa seosta n. 5 min ja ihan ok tuli....tokalla kerralla laitoin siskon vahtaamaan kerma-sokeriseosta ja keiteltiin sitä 10 min...saattoi mennä muutaman min ylikin. Ja voi jukra kun tulikin hyvää.... vähän sakeampaa tulee valmiista herkusta, kun keittää kerma-sokeriseosta pidempään.

Kirpakkaasta ja sitruunaisesta pitää tykätä, jotta tämä maistuu herkulle....vaan minähän tykkään nimen omaan tällaisista  smiley.  Erilaisia marjoja ollaan lemon possettien kaverina nautittu ja joskus jokunen keksikin on annokseen laitettu.

Lemon posset
 
(4:lle)

1 dl sitruunoista ihan ite puristettua sitruunamehua (ei siis valmistiivisteitä)
1½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa ( käytin laktoositonta)

Lisukkeeksi jotain marjoja (näihin ei kannata laittaa yhtään sokeria)

Purista sitruunoista mehu ja mittaa sitä astiaan 1dl.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja  kuumenna kiehuvaksi.
Keitä seosta 5-10  minuuttia iahn kohtalaisella lämmöllä niin että seos poreilee kunnolla. Sekoittele kiehuvaa seosta koko ajan ja pidä silmällä, ettei se kuohahda yli....
Nosta kattila liedeltä. Sekoita ensin pari lusikallista kermaseosta sitruunamehuun ja sekoita vasta sitten sitruunamehu kattilassa olevan kermaseoksen joukkoon.
Kaada seos neljään pieneen lasiin/annosmaljaan. Jäähdytä annokset ja laita sen jälkeen kelmu niiden päälle. 
(Tai jos haluat kokeilla hienoja vinoja vanukkaita, lusikoi seos varovasti kallistetun lasin pohjalle, ja aseta sitten lasit kallelleen jääkaappiin.)
 Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia....mieluiten seuraavaan päivään.
Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa + jotain ihania pikkuleipiä.
 
Verigrapeversiotakin oli jossakin blogissa tästä sitruunaisesta herkusta onnistuneesti tehty.