IMG_20211127_102949.jpg

Viime viikonlopuksi tein 2 testikakkua Kinuskikissan piparikakusta/jouluisesta kinuskikakusta.

Ekassa kuvassa on kakku hieman isompana ja lakritsipalloilla vielä koristeltuna. Kermapursotuksia on kakussa useammanlaisia, koska nämä olivat testikakut myöhempää aikaa varten.

Testikakkuja syötiin useammassa huushollissa. Pääsääntöisesti mausta tykättiin. Kakku ei ole ollenkaan niin äklömakea mitä voisi kuvitella ja se oli siis maistelijoiden mielestä hyvä asia. Keskustelua aiheutti makeus, sitruunamehun määrä, piparipohjan leikkautuvuus (minusta leikkautui hyvin ja siististi) piparkakkumausteen määrä täytteessä. Vaan nämähän ovat todellakin makuasioita. Tein nämä kakut siis just alkuperäisen ohjeen mukaan tarkasti mitaten ainekset. Piparipohjan tein Töysäläinen pipareista hienontaen ne oikein hienoksi monitoimikoneen leikkuriterällä. Kinuskikiilteen tein vispikermasti, kuten aina ennenkin olen tehnyt. Eipä oo mitään tarvista ostaa kuohua vaan sitä varten. Käyttämäni liivatteet olivat 2 g painoisia ja täytteestä tuli oikein ihanan pehmeä, mutta siististi leikkautuva.

Kakkutäytteen valmistusohjeen muutin turvallisemmaksi tehdä. Täytteeseen lisäsin ihan viimeisenä kermavaahdon. Käykää tsekkaamassa ohje Kinuskikissan sivuilta, jos jo sormet syyhyävät tekemään kakkua. Minä kirjoittelen joskus myöhemmin enemmän, kun teen kakkuja uudemman kerran.

original_492adf50-0d19-4dd7-aaa5-49ea4ea

Alkuperäinen kakku tehdään piparin malliseen vuokaan, vaan mulla ei semmoisia ole, enkä hanki. Tämän pyöreän vuoan halkaisija on 20 cm, joten tämän kokoinen kakku tulee alkuperäisellä ohjeella.

IMG_20211127_104329.jpg

Ihan sattumoisin yhytin tällaisia lakritsipallosia Liddlistä viime viikolla. Näitä oli ainakin 4 er värisiä/erilaisia. Tuota caramel-versiota (valkosuklaa pinnalla) olen nyt testannut, eikä yhtään värjännyt kermavaahtoa parinkaan päivän aikana.