Tämä jauhelihakastike on parasta jauhelihakastiketta mitä olen koskaan tehnyt.... ohje syntyi jääkaapin raaka-ainevalikoiman mukaan....

1342795.jpg

Jauhelihakastike Mimmin tapaan

400 g jauhelihaa

170 g pss pekonia -> suikaloi

2 dl paseerattua tomaattia ( 1 pieni prk)

5-6 dl vettä

1-2 sipulia -> kuori ja lohko

1 dl hillosipuleita

2 säilyke peperonia /jalapenoa -> paloittele

4 puoliskoa aurinkokuivattua tomaattia -> leikkele pieniksi

valkosipulia

paprikajauhetta

soijakastiketta

rouhittua mustapippuria

aromat-seosta

suolaa

ruskea kastikesuurusta ( Maizena)

½ dl ruokakermaa ( enemmänkin jos haluat...)

Valmistaminen:

- ruskista erissä pekonisuikaleet, jauheliha ja lohkoiksi leikatut sipulit ja siirrä ne kattilaan

- lisää kattilaan vesi, paseerattu tomaatti, mausteet, aurinkokuivatut tomaatit ja peperonit

- anna kastikkeen hautua 15 min - ½ tuntia tai pidempäänkin, riippuen siitä miten kiire on syömään....

- suurusta kastike suurusteella ja kiehauta

- paranna makua halutessasi vielä ruokakermalla

1342800.jpg

... me söimme jauhelihakastikkeen keitetyn kierrepastan kera... ja hyvää oli, lämmitettynäkin...