Tämä jauhelihakastike on parasta jauhelihakastiketta mitä olen koskaan tehnyt.... ohje syntyi jääkaapin raaka-ainevalikoiman mukaan....
Jauhelihakastike Mimmin tapaan
400 g jauhelihaa
170 g pss pekonia -> suikaloi
2 dl paseerattua tomaattia ( 1 pieni prk)
5-6 dl vettä
1-2 sipulia -> kuori ja lohko
1 dl hillosipuleita
2 säilyke peperonia /jalapenoa -> paloittele
4 puoliskoa aurinkokuivattua tomaattia -> leikkele pieniksi
valkosipulia
paprikajauhetta
soijakastiketta
rouhittua mustapippuria
aromat-seosta
suolaa
ruskea kastikesuurusta ( Maizena)
½ dl ruokakermaa ( enemmänkin jos haluat...)
Valmistaminen:
- ruskista erissä pekonisuikaleet, jauheliha ja lohkoiksi leikatut sipulit ja siirrä ne kattilaan
- lisää kattilaan vesi, paseerattu tomaatti, mausteet, aurinkokuivatut tomaatit ja peperonit
- anna kastikkeen hautua 15 min - ½ tuntia tai pidempäänkin, riippuen siitä miten kiire on syömään....
- suurusta kastike suurusteella ja kiehauta
- paranna makua halutessasi vielä ruokakermalla
... me söimme jauhelihakastikkeen keitetyn kierrepastan kera... ja hyvää oli, lämmitettynäkin...
Kommentit