Joitakin viikkoja sitten siivoillessani keittiön kaapistoja, keräilin kaikki suklaanjämät monitoimikoneen kulhoon ja hurautin ne leikkuriterällä raasteeksi. Aika monen leivonnaiseen niistä onkin piisannut. Ihan ekana kokeilin muutamaa suklaamuffinssiohjetta ja tässä niistä yksi.
Halutessaan voi tietenkin jättää appelsiinin maun kokonaan pois muffinsseista ja laittaa nesteeksi esim maitoa tai jos ei tykkää suklaasta, voi ohjeella tehdä pelkästään appelsiinin makuisia muffinsseja.
Tämän postauksen muffinssit on valmistettu alla olevalla ohjeella.
Suklaa-appelsiinimuffinssit
(ohjeella tulee 12 kpl muffinsseja, sopivat paistumaan 12 kpl muffinssipeltiin)
3½ dl vehnäjauhoja (käytän puolikarkeita)
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripsaus suolaa
yhden ison appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori
1 dl appelsiinimehua (jos ei appelsiinista tule riittävästi mehua voi lisäksi laittaa esim. maitoa, niin että nestettä on yhteensä 1 dl)
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
2 isoa kananmunaa
2 dl rouhittua suklaata (mikä suklaa vaan käy)
Valmistaminen
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää seokseen kaikki muut ainekset eli maito, munat, rasvasula ja appelsiinikuori. Lisää viimeisenä rouhittu suklaa ja sekoita vaan sen verran, että suklaa sekoittuu taikinaan tasaisesti. Älä kuitenkaan vatkaa taikinaa, ettei siihen tule sitkoa.
Nostele taikina muffinssivuokiin esim. kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Vaikka ohuita vuokia laittaisi pellille 2 päällekkäin, on tämä taikina sen verran löysää, ettei pidä kauniisti muotoaan.
Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.
Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.
Minä en taaskaan koristellut näitä mitenkään, vaan kaikki kokeilumuffinssit syötiin ystäväperheiden kanssa ihan tällaisinaan.
Kommentit