CIMG7051.jpg

Viime viikonloppuna oli vieraita, joten oli mukava tehdä vaikka ja mitä syötävää. Yhtenä iltana nautiskelimme tätä tortillavuokaa. Tai eikös nämä ole jonkin sortin enchiladaksia?Alkuperäinen ohje on täältä, vaan jonkin verran tein muutoksia ohjeeseen. Jauhelihaa käytin täytteeseen vain 400 g ja maissia suhteessa hieman enemmän. Täytettä oli just passeli määrä pienemmille tortillapohjille. Chiliä en täytteeseen laittanut, koska käytin ruokakerman tilalla voileipäkakusta tähteeksi jääneen chili-paprikatuorejuuston....chilistä tykkäävät hienontavat täytteeseen oman maun mukaisen määrän chiliä.

Tässäpä ohje miten minä tortillavuoan tein...

Jauheliha-tortillavuoka

8 tortillaa (käytin medium kokoa)
400 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli
3 - 4 valkosipulin kynttä
1 pss Tacomausteseosta (en käyttänyt kaikkea)

100 g chilipaprikatuorejuustoa (tai loraus ruokakermaa)
(noin ½ dl vettä, jos täyte tuntuu turhan kuivalta, jos tomaatit ovat oikein isoja, ei ole tarpeen lisätä nestettä)
3 isoa tomaattia
3 dl (pakaste)maissia

ripsaus suolaa?  


Päälle:
3-4 dl juustoraastetta (minulla oli mozzarellaraastetta)
2 dl ruokakermaa

(punainen suippopaprika pieninä kuutioina)

Koristeeksi: hienonnettua chiliä tai paprikaa ja persiljaa tai korianteria

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää ruskistumisen loppupuolella sipulit sekaan kuullottumaan. Lisää pannulle kaikki muut täyteainekset (lisää mausteseosta varovaisesti aluksi, ettei tule liian voimakasta) ja kypsennä seosta välillä sekoitellen kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja täyte on paksua "mössöä". Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai jos täyte tuntuu jostakin syystä liian löysältä, keittele sitä ilman kantta kokoon muutama minuutti, niin siitä haihtuu nestettä. Tarkista täytteen maku oman maun mukaiseksi...minä lisäsin vielä vähän mausteseosta. Kaikenkaikkiaan käytin reilut puolet tuosta mausteseospussillisesta.  Levitä tortillapohjat esim leivinpaperin päälle ja jaa täyte pohjille etureunaan. Rullaa tortillat ja siirrä ne uunivuokaan. Sekoita ruokakerman sekaan juustoraaste ( ja paprikakuutiot) ja levitä tortillojen päälle tasaisesti.  Paista vuokaa uunissa 200-225 asteessa kunnes pinta saa sopivasti väriä.... mulla tähän meni aikaa noin 15 min.  Kannattaa vahata uunin äärellä, ettei tule liiankaan tummia. Koristele pinta.

CIMG7049.jpg

 Meillä tykätään aika rapasakasta ja tummasta pinnasta tällaisessa ruoassa, joten annoin pinnan ruskistua ihan kunnolla.

CIMG7055.jpg

Hyvin maistui tortillavuoka niin omalle väelle kuin vieraillekkin. Kaik tuli syötyä nelistään. Ens kerralla meillä tehään näitä sitten broileritäytteellä.... mukava ruoka toteuttaa isommallekkin porukalle. Meillä nämä syötiin syöjien pyynnöstä ihan tällaisinaan, vaikka kuinka yritin ylipuhua lisukesalaatin puolesta. Hävisin äänin 1-3. Noh, aina ei voi voittaa...