Poro-kantarellihöystö
240 g pkt nopeasti kypsyvää poronkäristyslihaa
rasvaa lihojen käristämiseen
vettä
suolaa, mustapippuria
1 dl ruokakermaa
50 g kantarellituorejuustoa
1 dl kantarelleja ( käytin pakastettuja)
Käristä lihoja kattilassa/padassa/paistinpannulla. Lisää tilkka vettä, ruokakerma ja mausteet ja hauduta n. ½ tuntia. (pakkauksen ohjeen mukaan liha kypsyy jo 15 minuutissa). Lisää tuorejuusto ja kantarellit, kuumennaseos kiehuvaksi ja niin että juusto liukenee.Tarkista maku.
huom. Jos ei satu olemaan kantarelleja pakastimessa, ruoasta tulee maukasta käyttäen pelkästään kantarellijuustoakin. Sitähän voi laittaa vaikka hieman reilummin....
Tällä ohjeella tehtynä tulee höystöä kaksi reilua annosta tai kolme pienempää.
Kommentit