Helppoa ja hyvää...



Pekoniin käärittyä täytettyä broileria

4 kpl broilerin maustamattomia rintafilettä ( tai ohutleikkeenkin just ja justa aukaisee taskuksi)
suolaa
mustapippurirouhetta
täytteeksi;
4 siivua savukinkkua
4 siivua voimakkaan makuista kovaa juustoa ( käytin punaista emmentalia)
8 siivua pekonia ( tai 4 siivua, jos käytät jokaiseen lihaan vain 1 siivun)

Leikkaa lihoihin sivusta päin taskut  täytettä varten. Laita kinnkusiivu kaksinkerroin taitettuna + juustoviipale taskuun. Suolaa ja pippuroi lihat kummaltakin puolelta. Kääri 1-2 pekoniviipaleitta jokaisen lihapalan ympärille (minä laitoin 2 pekonia/liha). Ruskista lihat tilkassa öljyä paistinpannulla molemmin puolin. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä vielä uunissa n. 200 asteisessa uunissa 20-30 min (riippuen lihapalan paksuudesta, kauanko paistoit pannulla yms.) Älä kuitenkaan kypsennä broileria liian kuivaksi. Sisälämpötila +75 on riittävä mittarilla katsottuna. Minä kypsensin broilerit ja uunikasvikset samassa vuoassa.

Uunikasvikset

Kuvassa näkyvään määrään käytin

3 luomuporkkanaa kuorittuna + paloiteltuna
2  kuorimatonta perunaa lohkoina
1 palsternakan kuorittuna ja paloiteltuna
1 ison punasipulin lohkoina
1 keltaisen paprikan isoina paloina
6 kpl miniluumutomaatteja puolitettuina
3 valkosipulin kynttä viipaleina
n. ½ dl öljyä
suolaa
mustapippuria
juoksevaa hunajaa
(jokin yrtti esim rosmariini passaisi hyvin, vaan muut ei niin meillä siitä välitä, joten jätin pois)

Laita käsitellyt ainekset uunivuokaan, kaada öljy päälle + mausteet sekaan ja sekoittele käsin ihan kunnolla, jotta mausteet sekoittuvat kaikkiin aineksiin. Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia sellaisenaan. Siirrä kasvikset vuoan keskeltä reunoille ja lisää lihat vuoan keskiosaan. Lisää vuokaan n. 1 dl vettä ja jatka kypsentämistä  n. ½ tuntia. Tarkista lihojen ja kasvisten kypsyys.





Vaan olipas hyvää smiley.