CIMG6165.jpg

Meillä syödään aika usein tämän tyyppisiä simppeleitä kyljys/possun ulkofileruokia. Kun vaihtelee kasviksia, mausteita ja liemenä käytettävää ruokakermaa, saa aina erimakuista ruokaa. Ruoan nimi on oikea sanahirviö, mutta itseäni ainakin auttaa, jos nimestä jo näkisi mitä ruokaan tulee.

Paprikaiset kyljykset sinappi-kermakastikkeessa

3 kpl porsaankyljyksiä

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 pieni keltasipuli puolirenkaina/pieninä lohkoina

2 dl ruokakermaa (voi olla maustettuakin)

noin 1 dl vettä

sinappia (aluksi noin 2 rkl)

suolaa

soijakastiketta (aluksi ½ rkl)

mustapippuria myllystä muutama kierros

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

paprikajauhetta (aluksi vajaa tl)

1 pieni punainen suippopaprika (tai puolikas iso)

persiljaa

Nuiji tai painele kyljyksiä hieman ohuemmiksi ja leikkaa reunarasvaan/kalvoon viilto, ettei kyljys käpristy kypsyessään.

Ruskista lihat pannulla molemmin puolin ja lisää loppupuolella sipulitkin sekaan pehmenemään.

Lisää sitten pannulle kerma, vesi ja mausteet. Kypsennä lihoja kannen alla kunnes tuntuvat pehmeiltä esim. haarukalla pistettäessä....minä hauduttelin noin ½ tuntia.

Lisää sitten paprikapalat ja anna niiden pehmentyä hieman. Jos paprikoista haluaa ihan pehmeitä, laittaa ne aikasiemmin lihojen sekaan kypsymään.

Maistele soosia ja lisää mausteita oman maun mukaisesti.

CIMG6158.jpg

Meille tällainen ruoka maistuu ihan vaan keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja salaatin kera.