Tämän ohjeen otin jostain jo muutama kuukausi sitten...en vaan ole saanut kokeiltua sitä aikaisemmin kuin viime lauantaina. Ruvetessani nyt kirjoittamaan ohjetta, googlasin oluttölkkibroileri sanalla ja sieltähän putkahtikin jos jonkinlaista luettavaa. Joisakin blogeissa on jo vuosia sitten tehty tätä grillaamalla, kuten alkuperäinen ohje onkin. Minä päätin kokeilla kypsentää oluttölkkibroilerin uunissa.....pääsin huomattavasti vähemmällä vaivalla... broilerin vahtimisesta uunissa huolehti taasen kerran, nelijalkainen lihavahtimme, Dora.

1851082.jpg

Tässä oluttölkkibroileri jo kypsänä... (ei saa päästää vilkasta mielikuvitusta valloilleen....)

 

Oluttölkkibroileri (uunissa kypsennettynä)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 raaka jyväbroileri sulatettuna

2-3 rkl grillausmaustetta tai muita haluamiasi mausteita (laitoin paprikajauhetta, curryä, valkosipulia, pippuria, aromat-seosta)

(½ dl grillausöljyä -> en laittanut)

pieni tölkki olutta ( merkillä ei kait ole väliä!)

 

 

Sulata broileri pussissa olevan ohjeen mukaan. (Minä sulatin sen suolavedessä.)

Mausta lihan pinta haluamallasi tavalla, laita mausteita myös sisälle ja nahan allekin niitä voi laittaa. Avaa pieni keskioluttölkki, poista puolet oluesta (vaikka hörpäten) ja jätä puolet tölkkiin. Tee kanteen ja tölkin yläreunaan reikiä. (minä tein isolla naulalla) halutessaan kannen voi ottaa kokonaan poiskin, niin ei tarvitse tehdä siihen reikiä. Laita purkki tasaiselle alustalle/uunivuokaan ja paina broileri sen päälle niin, että tölkki uppoaa broilerin vatsaonteloon. Kypsennä broileria pystyasennossa uunissa 175-200 asteessa 1½-2 tuntia. Minä valelin broileria vuokaan valuvalla liemellä kypsymisen aikana pariin otteeseen. Tarkista broilerin paksuimmasta kohdasta että se on varmasti kypsää ( liha valkoista ja kun tökkäät haarukalla reiän broilerin koipeen, ulostuleva neste on väritöntä, ei siis punertavaa, tietysti voi käyttää myös sisälämpötilan mittaria)

 

Huom! alkuperäisen ohjeen mukaan oluttölkkibroileri kypsennetään grillaamalla. Ohjeita tähän löytyy googlettamalla tai

 

You Tubessa on vaikka kuinka paljon aika hävyttömiäkin videoita oluttölkkibroilerin teosta…

asiallinen on esim. Flafonia.fi versio

 

http://www.youtube.com/watch?v=1e2mOZnlI8E

 

Tässä muutamia kuvia tekemisestä....

1851075.jpg 1851076.jpg

1851077.jpg 1851079.jpg

Kypsän oluttölkkibroilerin liha oli oikein pehmeää ja mureaa. Maistuiko siinä olut....no, ei niin pätkääkään. Mies kyllä väitti, että rintaosissa oli kuulemma erilainen maku..... minusta suurin hauskuus tässä oli tämän tavan kokeilu...maultaan ei eronnut tavallisesta paistetusta broilerista. Dora tykkäs lihasta kans!