Jo joitakin viikkoja ehti kotona odotella Dronningholmin uutuus tähtitorttu päärynä-suolainen kinuskimarmeladi pääsyä testaukseen. Meillä tämä päärynäpohjainen vedaaninen marmeladi päätyi syksyn ekoihin joulutorttuihin. Tämän vuoden ekat paistettiin jo tammi-helmikuun vaihteessa. Taikinana voinen torttutaikina.
Tämä vegaaninen tuote on kausituote, mikä on myynnissa 26.08.2024 - 31.12.2024.
Joissakin facebookin ryhmissä moitittiin täytteen löysyyttä, joten valitsin torttumalliksi tällaisen, missä täyte pysyisi helpommin paikoillaan. Mulla täyte oli kyllä ihan jämäkkää myös paiston jälkeen. Tiedä sitten vaikuttaako asiaan millään tavalla se, että sekoitin marmeladin purkissa ennen torttuihin laittamista?
Täytettä tähän malliin menee reilummin. Valmistajan sivuilla mainitaan, että yhdestä purkillisesta tulisi noin 20 torttuun.
En voitele joulutorttuja kananmunaseoksella ennen paistoa. Paisto noin 225 asteisessa uunissa keksitasossa noin 15 min. taikinasta ja tortun mallista/koosta riippuen. Sen verran makealta marmeladi tuntui, että jätin tomusokein torttujen pinnalta pois tarjoiluvaiheessa.
Ostasinko uudemman kerran tätä marmeladia. Kaikkea uutta pitää kokeilla . Juu, ostasin, vaan pulliin aattelin seuraavan kerran kokeilla. Kinuskinen maku voimakas ja toki suolaisuus puskee maullisesti läpi, mutta sehän jo nimessäkin mainitaan. Jokos oot testannut tätä? jos olet, mitä tykkäsit?
Kommentit