IMG_20241008_123653_edit_35044494144339.

Syksyn aikana olen ujuttanut monenmoisia juureksia/kasviksia ruokiin, niin on ollut "pikkupakko" kanssasyöjänkin niitä syödä.  Yksi oma lemppari kautta aikojen on ollut jauheliha-porkkanapihvit paistetulla sipulilla. Niitä päätin tehdä pitkästä aikaa.

Täältä löytyy vanha ohje, millä olen usein tehnyt jauheliha-porkkanapihvejä. Nyt halusin kokeilla jotain muuta ohjetta ja muutamia katseltuani päädyin ottamaan Marttojen ohjeen (pienin muutoksin)

Minä tein pihvit tälleen. Lisäsin siis mausteita tuohon Marttojen ohjeeseen. Sipulia ei alkujaan Martojen ohjeessa ole, mutta minä kuullotin yhden ison hienonnetun keltasipulin ja lisäsin senkin antamaan pihveille lisämakua.

Jauheliha-porkkanapihvit

400 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)
2 isoa porkkanaa
1 dl vettä tai maitoa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl rakuunaa (laitoin tilalle kuivattua oreganoa)
1 tl suolaa
1 tl jauhelihamaustetta (laitoin reilusti enemmän)
mustapippuria oman maun mukaan ja lisäksi laitoin paprikajauhetta vajaan 1 tl ja valkosipulin kynsiä raastettuna 2 kpl

+ freesasin 1 ison keltasipulin hienonnettuna paistinpannulla tilkassa öljyä ja lisäsin tämänkin jauhelihaseokseen

+ jotain lisämakua näihin olis vieläkin voinut laittaa??

Valmistaminen

  1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Mittaa kulhon pohjalle vesi tai maito ja sekoita siihen korppujauhot.
  3. Anna turvota hetki. Jos laitat sipulia, freesaa/kuullota se paistinpannulla tilkassa rasvaa.
  4. Sekoita joukkoon jauheliha, porkkanaraaste, muna, kämmenellä hienonnettu rakuuna, suola, jauhelihamauste, pippuri, paprikajauhe ja valkosipuli (ja kuullotettu sipuli)
  5. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin 9 ohutta pihviä leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Paista uunissa 200 - 225°C:ssa  noin 15-20 minuuttia.

IMG_20241005_110523_edit_12718076733533.

Tokihan pihvit voisi paistaa myös pannulla, mutta minä laitoin alkuperäisen ohjeen mukaan uuniin paistumaan.

IMG_20241008_120332_edit_35244402922388.

Minä paistoin pannulla vielä sipulia tällä kertaa syötävien pihvien pinnalle. Paistettujen sipulien sekaan laitoin ihan pienen lorauksen soijakastiketta ja tilkan vettä ja kiehautin vielä seoksen.

IMG_20241008_123638_edit_35108221465305.

Punajuurilisäkkeessä on kattilassa kiehautettuna keitettyä punajuurta, omenaa, ruokakermaloraus, mustapipuria, hunajaa, valkosipulia ja suolaa.