IMG_20230112_124250.jpg

Varsinainen joulukinkku tuli miehellä syötyä viimeistä ripettä myöten, joten paistettiin loppiaisena toinen kinkku ja siitä jemmasin karamellisoitua possua varten lihaa. Minähän meillä enemmän tämän tyyppisestä ruoasta tykkään, vaan kyllä kanssasyöjäkin tätä söi.

Semmoinen oikea karamellipossu tehään ihan eri tavalla ja valmistamiseen menee aikaa reilusti. Monet varmaan tunnistavat esim Farangin karamellipossu nimellä olevan ruokalajin, siihen ohje esim täällä. Meille tuo on turhan makeaa.

Tämä kypsästä kinkusta tehtävä on kotoisa pikaversio karamellisoidusta/karamellipossusta.

Vuosia sitten, kun tein tätä kotona ekan kerran, kattelin eri ohjeita ja jonkun ohjeen otan ohjenuorakseni aina, vaan mututuntumalla maistellen kuitenkin tulee ruoka tehtyä.

Tämä ruoka valmistui tällä K-ruokasivuston ohjeella, alla olevilla muutoksilla

- lihan tykkään leikata kuutioiksi (enkä siis revi sitä), enkä punninnut lihaa nytkään

- kastiketta tein yhden annoksen, vaan sitä jäi käyttämättä muutama lusikallinen, ettei ruoasta tullut meille liian makeaa

- vettä lisäsin ruokaan lopussa nesteeksi, koska vaikka tämän ruokalajin ei kuulukkaan lillua nesteessä, pitää siinä meillä ainakin olla vähän kosteutta

- joskus lisään tähän vielä chiliä, mutta nyt en laittanut

- seesaminsiemeniä tykkään laittaa, vaikkei niitä tässä ohjeessa olekkaan

- kastikkeen voi keitellä kasaan jo etukäteen

GridArt_20230117_105026351.jpg

Lihat saa paistaa öljyssä ihan kunnolla rapsakkaaksi. Vasemmalla kokoon keitetty maustekastike.

IMG_20230112_121857.jpg

Minä lisäilen kastiketta pikkuhiljaa paistetun lihan sekaan. Jos kastiketta jää, voi sen kyllä käyttää muuhun. Mulla loput meni lihapataan.

IMG_20230112_123728.jpg

Tuolla pannun pohjalla on kyllä kosteutta, vaikka näyttääkin kuivalta.

IMG_20230112_124241.jpg

Basmatiriisistä ei toinen syöjä tykkää, niin keitin ihan tavallista pitkää riisiä lisäkkeeksi.