2883.jpg

Alkuvuodesta vietettiin yhteinen viikonloppu Tahkolla minun sisarusten/sisarusten perheiden kanssa. Tällaisen kakun tein lauantain kahvipöytään.

CIMG0220.jpg

Kakkupohja on tehty 0,7 ohjeella 8 isosta kananmunasta. Laskentaohje pohjalle löytyy täältä. Käytin kakkupohjan teossa ja kakun kokoamisessa säädettävää reunavuokaa. Ajatuksena oli, että kakun pitää mahtua tarjottimelle ja sen pitää mahtua jääkaappiin. Pohjan tein jo kylmään jo tiistaina.

CIMG0223.jpg

Pohjan kulmien epätasaisuudet häipyivät kakun täyttövaiheessa.

Täytin kakun kotona torstai iltana. Toiseen väliin tuli oikein suklainen mousse (siihenkin laitoin kyllä vähän liivatetta) ja toiseen väliin tuli kotimaisista vadelmista tehty vadelmamousse. Kakun kostutin spritellä. Kaikki käytetyt ainekset olivat laktoosittomia.

2801-001.jpg

Tällaisessa paketissa kakku matkusti noin 300 km Tahkolle. Olihan auto taasen aika täysi, mutta onneksi kanssasyöjä on jo niin kouliintunut auton pakkaaja, että aina saahaan kaikki mahtumaan yhteen autoon.

Kaksinkertainen leivinpapaeri on reunoilla siksi, että korotin sillä reunuksen. Tuolla kakun alareunassa on reunavuoka. Minulle oli helpointa kiinnittää korotus reunavuoan ulkopuolelle, silläkin uhalla, että kakun reunoista ei tulisi ollenkaan suorat.

Lauanatai aamuna Tahkolla muiden vielä nukkuessa, käytin ensin Daven aamulenkillä ja rupesin sitten kattomaan, että missä kunnossa kakku on kääreissään selvinnyt pe tehdystä matkasta.

2839.jpg

Tällainen sieltä paljastui. Minusta yllättävänkin siistin näköinen. Kun reunat tasoitti kermavaahdolla, oli ihan ok. Toinen vaihtoehto olisi ollut leikata reunat ensin tasaisiksi ja kuorruttaa vasta sitten.

Kuorrutin kakun vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla maustetulla vispikermavaahdolla.

Puustilan mökeissä on hyvä varustetaso moneen muuhun verrattuna, joten en ottanut omaa sähkövatkainta mukaan. Vaan kuinkas sitten kävikään. Vatkain oli siisti, aika uuden/käyttämättömän näköinenkin ja vatkaimia oli kyllä 2, mutta kumpikin olivat samanlaisia ja tuossa sähkövatkainmerkissä pitää olla 2 erilaista. Kello oli siinä vaiheessa aamulla vaille 6, joten empä viitsinyt häiritä mökkikylän omistajia siihen aikaan. Yritin vatkata yhdellä vatkaimella, vaan eihän siitä mitään tullut. Joten istuimpa sitten kermakippo sylissä ja vatkailin käsivatkaimella vaahdon samalla katsellen valaistuja Tahkon rinteitä.

2881-001.jpg

Meinasin jättää kakun tämän näköiseksi, mutta kerta olin ottanut ihania kotimaisia vadelmia mukaan koristeeksi, niin päätin ne kuitenkin laittaa kakun päälle. Tykkään myös, että kakun päältä näkyisi jo mitä kakussa sisällä on käytetty. Olkoonkin vanha katsontakanta. Keskelle piti tulla vaan vähän karkkeja. Otin kotoa mukaan kaikkki karkkikaappiin kertyneet pallerokarkit (lähes kaikki jonkin sortin suklaata) ajatuksena käyttää niistä jotain, mutta hurautinkin ne kaikki sitten kakun keskiosaan.

Alareunoille laitetut "koristeet" tein kaikista jämäsuklaista kotona valmiiksi. Eivät ole ollenkaan kaikki tasakokoisia ym, mutta ei se meitä haitannut. Suklaat on tehty pullasiveltimellä. Sulatetussa suklaassa kastoin pullasudin ja sillä pyyhkäisin leivinpaperille pisaramaisen kuvan. Jähmettymisen jälkeen ne voikin kasata rasiaan. Ja ei tietenkään ollut temperoitua suklaata.

2898.jpg        2895.jpg

Kakkua jäi jonkin verran, sillä veljen vaimo yllätti ja toi tullessaan tekemänsä hyytelökakun. Loput kakut jaettiin lähelle matkustaville, eikä murentakaan me tuotu kotiin takaisin.

Muuta höpinää viikonlopusta.

Varasin ison mökin jälleen kerran Puustilan lomamökeistä. Suurin osa vieraista yöpyi viikonlopun vieraanamme ja muutamat läheltä tulleet tulivat lauantaiksi joukkoomme. Tavallaan juhlistettiin minun täysiä vuosikymmeniä, mutta enemmän viikonloppu oli mutkatonta yhdessäoloa lähimmäisten kanssa.

Pienen jännitysmomentin aiheuttivat koiruudet. Meillä oli 4 koiraa samassa huushollissa. Oli isoa ja pientä. Yllättävän hyvin koirat tulivat toimeen. Heti pe iltana Dave ja veljeni ihana koira Lumi tekivät tuttavuutta. Minua hoeman arvelutti, koska meidän Dave on aika ronski ukkomainen koira ja Lumi on taasen pieni siro, olemattoman kokoinen verrattuna Daveen.

2910.jpg

Dave ja Lumi totuttelevat toisiinsa pe iltana. jälkeen.

2960.jpg

Siskoni koira Simo saapui la aamuna, nou hätä.

2928.jpg

Neljäs koiruus oli tällainen. Typy oli osan aikaa näköetäisyydelle kytkettynä.

Arvatkaas muuten, kuka koirista pomotti kaikkia?

2939.jpg

Paljoa ei ruoista ole kuvia. Kamerat jätettiin tarkoituksella kotia, mutta pitihän sitä puhelimeen muistoksi muutama näpsäistä. Lauantain päiväsyönnillä söimme salaatteja ja veljeni savustamaa lohta. taivaallista salaatinkastiketta meillä pitää aina olla.

2938-002.jpg

Lämpimänä ruokana söimme  broileria pippurisessa pekoni-kermasoosissa (laitan ohjetta myöhemmin), lohkoperunoita, riisiä, bataattipyrettä ja lihapullia pitää aina olla naposteltavana.

Pikkuveljeni (joka tekee kotonaan jos jonkinlaisia ruokia niin sisällä kuin ulkonakin) hääri aamupäivällä kanssani keittiössä, siskolleni lankeaa aina kattamis- ja koristeluhommat. Ollaan sen verran usein kokoonnuttu jo tälllä sakilla, että jokainen tietää melkeimpä mitä tekee.

2992.jpg

Jonkin ajan päästä ruokailusta, juotiin kahvit. Kahvin kanssa oli porkkanapiirakkaa, mustikkapullia, korvapuusteja, kahvikakkua (appelsiini)

2990.jpg

Veljen vaimon tekemä raikkaan makuinen hedelmäinen hyytelökakku ja tuo minun tekemä täytekakku.

2999-001.jpg

Ilta/yöruoasta löytyi peräti tällainen otos. Ajatuksena oli, että jokainen voisi kääräistä tortillaan tai sämpylän väliin tuota ihanaa savustettua possun sisäfilettä (ostettu prismasta valmiina), mutta suurin osa söi possua salaatin ja marinoidun punasipulin kanssa. Oltiin vissiin sen verran täysimahaisia vielä päivällisestä syönnistä.

Oli ihanaa viettää viikonloppu läheisten kanssa. Otetaan  taas uusiksi jonkin ajan päästä.