IMG_20220402_142331.jpg

Halloumisalaatti menee kevyestä ateriasta tai lisäkesalaattina. Periaatteessa mihin tapansa vihersalaatttiin voi yhistää paistetua halloumia. Minä olen usienmiten paistanut halloumin ilman lisättyä rasvaa pannulle tai laittanut tilkan öljyä, mutta kyllä meille maistuu parhaiten halloumikin voissa paistettuna. Jotain makeaa yhistän mielelläni juustosalaattiin. Tulispa pian kotimaisten mansikoiden aika, niin sais taas tehtyä mansikka-halloumisalaattia. Kesää odotellen...

Tällä kertaa laitoin halloumisalaattiin; rucolaa, vihreää salaattisekoitusta, kurkkua, pikkutomaatteja, tummia viinirypäleitä, keltaista paprikaa, tuoretta basilikaa ja voissa paistettua halloumia. Salaatinkastikkeen laittoi jokainen syöjä omaan annokseensa.

IMG_20220402_141852.jpg

Tämän salaatin ehdoton päätähti oli voissa paistettu halloumi. Salaatti pitää ruveta heti syömään, jos haluaa halloumin pysyvän pehmeänä paiston jälkeen. Kaikki muu siis jo valmiiksi ja vaikka syöjätkin osottamassa... Joskus olen lämmittänyt paistetun halloumin mikrossa pehmittääkseni sen ja hyvin pelittää sekin.