...juhlia toki vietettiin jo viime maaliskuussa...

CIMG6697-normal.jpg

Kakussa on 6 munan sokerikakkupohja (paistettu laakeassa vuoassa).

Täytteenä kakussa on säilykepersikkaa + kotitekoista sitruunakiisseliä ja toisessa välissä on ihan vaan mansikkamössöä (pakastemansikat sulatettu, valutettu hieman lientä pois ja sekoitettu vähän mansikkamarmeladia antamaan makeutta ja sitomaan mansikkamössön enemmän koossapysyväksi) ja kermavaahtoa....eli hyvin perinteisillä täytteillä mentiin. Meitin suku kun tykkää sitruunaisesta mausta kakussa... kostutuksenkin tein makeutetulla laimennetulla sitruunamehulla.

Kinuskin keittelin taas laktoosittomasta vispikermasta, eikä ole koskaan kinuski epäonnistunut kerman takia, enkä allekirjoita ollenkaan väitettä, että kinuski on tehtävä kuohukermasta...

Fariinisokerikinuski ison kakun päälle

( ohjeella tehden ei siis riitä isossa kakussa reunoille kinuskia)

3½ dl vispi- tai kuohukermaa + 3½ dl fariinisokeria

-> ainekset laitetaan kattilaan ja keitetään niin kauan aikaa, että seos pysyy kakun päällä. Seoksen pitää siis kiehua ja kannattaa sekoitella, ettei pala pohjaan.... mulla meni noin 12 min keittämiseen. Kun arvelet kinuskin olevan passelia, kokeile pysyykö se kakun päällä.... pyyhkäise kokeilun jälkeen kokeilukohta sileäksi. Kun kinuski pysyy kakun pinnalla, sekoita sitä HITAASTI niin kauan aikaa että ilmakuplat lähtevät siitä pois ja samalla kinuski hieman jäähtyykin. Kaada sileä kinuski kakun päälle kaatamalla aloittaen kakun keskeltä ja kaataen ympyrän muodossa..... tarvittaessa korjausta veitsellä tms...oltava nopeana, ettei kinuski ehdi jähmettyä.

Laitoin kakun jähmettymään kylmään ja sen jälkeen laitoin ohuen kerroksen kermaa kakun reunoille ja sen päälle pursotukset vispikermasta.

 

CIMG6683-normal.jpg

Koristeena suklaarouhetta...

 

CIMG6690-normal.jpg

ja muutama kaupasta ostettu kaakaokukka.... näin simppelillä mentiin taasen.

Hyvin reissasi kakku kakkulaatikkoon pakattuna auton takakontissa fleecepeitoilla peiteltynä ( maaliskuun eka päivä oli kova pakkanen ja matkaa n. 300 km) tämän kakun kanssa.