Olen aikaisemmin tehnyt sitruunan makuista hiekkakakkua. Jo monta kuukautta sitten bongasin Herkkusuu -blogista hyvältä tuntuvan hiekkakakkuohjeen, mihin tulee konjakkia mausteeksi ja kakku voidaan tehdä kokonaan perunajauhoista, joten siitä tulee gluteenitontakin...... viime viikonloppuna sitten tuliki tarvis  gluteenittomalle tarjottavalle, joten rupesinpas perjantaina tekemään hiekkakakkua. No, kaikki ei ihan ok mennyt...joten kakku sai suklaakuorrutteen yllensä ja tällaiselta se loppujen lopuksi näytti...

1485129.jpg

Kuorruttamattoman hiekkakakun ohje on kopioitu Herkkusuu -blogista

Hiekkakakku

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl konjakkia tai brandya
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen nopeasti vatkaten. Lisää kojakki ja vaniljasokeri. Siivilöi perunajauhot ja lisää leivinjauhe, sekä lisää tämä seos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Jos haluat käyttää myös vehnäjauhoja laita silloin 1 dl vehnäjauhoja ja 2 dl perunajauhoja. Käytettynä pelkästään perunajauhoja tulee kakusta "heikkaisempi"

1485137.jpg

Voitelin leivontamargariinilla paksulti hyväpintaisen kakkuvuoan ja näin lahjakkaasti tarttui kakku vuokaan ( en voinut korppujauhottaa vuokaa, koska kakun oli oltava gluteeniton)... tässä vaiheessa tuntui ettei koko kakkua voi syödä ... mutta kun kakku jäähtyi hetken ja leikkasin siitä muutaman viipaleen maistiaisiksi niin totesimme kakun olevan  hyvää...ulkonäölle vaan piti tehdä jotain... eli sulatin tummaa suklaata ja laitoin öljyä hieman löysykkeeksi ja levitin tätä kuorrutusta ohuen kerroksen kakun päälle ja koristeeksi vielä isoja kookoshiutaleita....nyt sitä kelpasi leikata kahvipöytään....

1487460.jpg   1485135.jpg

Hiekkakakku on sisältä väriltään ihanan valkoista ja kakku on todella mureaa, hiekkamaista, kuten nimikin lupaa....