Paahtokiisseli on ihanaa. Eikä sen tekeminen ole hankalaa...ainut kiperämpi vaihe on sokerin paahtaminen... sen kanssa kannattaakin olla varovainen ettei polta sokerin lisäksi  itteään... kiisselin suurustamisessa kannattaa ehdottomasti käyttää maissitärkkelysjauhoa eikä perunajuhoja. Maissitärkkelysjauholla kiisseliin tulee ihana pehmeä, samettimainen ja jopa vanukasmainen ( kun laitetaan suurusta enemmän) rakenne... tämän kiisselin on myös ehdottomasti ehdittävä jäähtyä kunnolla ennen syömistä....on ihanaa oikein kylmänä jonkin makean lisäkkeen kera.

1736786.jpg

Me söimme paahtokiisseliä mansikoiden kera ( paloiteltuja mansikoita + sokeria sekaan)

Paahtokiisseli

(3-4 annosta)

3/4 dl sokeria ( jos tykkäät oikein makeasta, voit laittaa 1 dl)

5 dl maitoa

½ dl maissitärkkelysjauhoja (jos tykkäät sakeammasta vanukasmaisesta, laita 3/4 dl jauhoja)

1-2 tl vanilliinisokeria

Sekoita n. 1 dl maitoa + maissitärkkelysjauho. Mittaa sokeri tilavaan kattilaan ja ruskista/paahda sokeri siirappimaiseksi. Vahtaa koko ajan sokeria, se palaa helposti. Kun sokeri on paahtunut lisää siihen heti 4 dl kylmää maitoa...varo, seos kuohuu ja klönttääntyy, eikä sitä  kannata yrittää sekoittaa yhdistämisen aikana. Kun kuohuminen on lakannut, siirrä kattila takaisin levylle ja keitä seos tasaiseksi. suurusta sitten kiisseliksi maito-maissitärkkelysjauhoseoksella koko ajan sekoittaen. Kiehauta kiisseli ja anna hautua pari minuuttia. Lisää vanilliinisokeria ja maistele. Jäähdytä kiisseli sekoitellen tai laita kiisselin päälle tarjoiluastiaan sokeria estämään kuoren muodostumista. Jäähdytä kiisseli hyvin, kiisseli sakenee jäähtyessään. Tarjoa marjojen tai vaikka mansikkahillon kanssa.

HUOM! Paahtovanukasta saat samalla ohjeella tehden, kun laitat enenmmän maissitärkkelysjauhoja, jotta seoksesta tulee sakeampaa ja jäähtyessään siitä tulee vanukasmaista.