IMG_20220813_152557.jpg

Syntymäkahvikahvipöytään en halunnut tehdä perinteistä isoa kahvikakkua, mutta jotain pientä kahvikakkumaista sinne halusin tarjottavaksi. Paistan usein kahvikakkutaikinaa levyksi pellille, koska siitä saa leikattua vaikka kuinka pieniä suupaloja. Ja niin päätin tehdä nytkin. Mauksi valitsin appelsiinin, koska siitä päivänsankari tykkää.

Sama pää kesät talvet, niin tein taikinaa liikaa yhdelle pellille laitettavaksi, mutta paistoin lopusta taikinasta isoja appelsiini-vadelmamuffinsseja 10 kpl ja tein niihin vielä muruseoksen päälle.

IMG_20220809_082935.jpg

Appelsiinikahvikkakutaikinan ohje löytyy täältä. (rasva-sokerivaahtoinen taikina)

Myös 7 minuutin kakku ja muna-sokerivaahtoinen appelsiinikakku toimisivat hyvin tällaisenakin versiona. Näissä kummassakin on "kevyempi" rakenne.

Minä tein rasva-sokerivaahtoisen appelsiinikahvikkakutaikinan kaksinkertaisena ja siitä pellillisen pohjaa ja kuvissa näkyvät 10 muffinssia amerikan muffinssivuokiin. Jos olisin mitannut peltini tilavuuden, niin en olis liikaa taikinaa tehnyt, vaan sattuuhan näitä.

Levyn paistoin noin 200 asteisessa uunissa keskitasossa noin 20 min (kokeile tikulla keskeltä) Riippuu niin levyn paksuudesta. Minä en halunnut valmiista levysta kovin paksua, että palat olisi helpot syötävät. Minä leikkasin jäähtyneen levyn 4 osaan ja pakastin sellaisenaan. Juhlia edeltävänä päivänä otin pohjat sulamaan ja tein palat loppuun juhlapäivän aamuna.

IMG_20220813_132752.jpg

Leikkasin levyt pieniksi suupaloiksi, pursotin maustettua kermavaahtoa pinnalle, ripottelin suklaarouhetta pintaan ja laitoin kylmään.

Vadelmat laitoin vasta vähän ennen vieraiden tuloa. Meidän lähikaupan tuoreet vadelmat olivat aika ruppoisia, joten päädyin käyttämään pakastevadelmia (mitkä oli muutamaa päivää aikasemmin ostanut ja laittanut pakastimeen, luottaen että kaupassa on tuoreita vadelmia leivonnaisiin). Nuo pakastevadelmat säilyttävät muotonsa hyvin. Pikkasen aikaa pidin sulaneita vadelmia keittiöpaperin päällä valumassa. Yhtään ei sotkuja tullut appelsiinipaloihin. Suklaarouhekkin toimi eristeenä.

IMG_20220813_133302.jpg

Minähän olisin tietenkin laittanut sitruunamelissan lehdet paloihin, vaan kun ei sankari halunnut mitään hörsellyksiä. Minä käytin näihin marjaksi vadelmia, koska käytetään niitä paljon muutenkin ja muita marjoja oli muissa tarjottavissa. Sovittiin myös kanssasyöjän kanssa, että tarjoilut ovat niitä mitä meillä yleensäkkin syödään. Yritin kyllä kuunnella päivänsankaria valinnoissa.

IMG_20220813_152553.jpg

IMG_20220809_085425.jpg

Muffinsseissa on appelsiinitaikina ja vuokien täyttövaiheessa vielä ajattelin jättäväni ne pelkäksi appelsiinimuffinssiksi, joten täytin amerikanvuoat aika täyteen. Tekovaiheessa tuli ajatus laittaa näihinkin vadelmia, joten niitä jäisenä hieman murskattuna laitoin taikinan päälle ja vielä muruseos pinnalle. Muruseos: 3 rkl pehmeää voita + 3 rkl sokeria + 1 dl vehnäjauhoja nypitään sekaisin.

Minä paistoin ensin levyn ja sinä aikana tein muffinssit paistokuntoon.

IMG_20220809_093721.jpg

Isot musffinssit paistuivat noin 200 asteessa (reilun) 25 min. Yllättävän kauan saivat paistua, että tulivat kypsiksi.

IMG_20220809_093715.jpg

Minusta nämä muffinssit olivat hirmuisen hyviä. Ihan tarkoituksella pitää ens kerralla tehdä, nyt kun nämä tulivat vähän kuin vahingossa siinä sivussa.