Nämä olivat hyviä....saap kuulemma tehä toistekin. Kovin tarkkoja ainesuhteita ei tassuihin ole antaa, sillä tein taaskin samasta litran sämpylätaikinasta (nesteenä maito) monenmoisia leivonnaisia.
Meetwurstitassut
kohonnutta sämpylätaikinaa esim tällä tai tällä ohjeelle tehtyä
Täytteeksi:
hienonnettua meetwurstia
valkosipulista tuorejuustoa
juustoraastetta
paprikakuutioita
ruohosipulia hienonnettuna
Voiteluun: muna
Pinnalle: juustoraastetta
Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen malliseksi. Levitä ensin tuorejuusto ja sitten kaikki muut täytteet levylle ja rullaa se napakaksi rullaksi. Nipistele liitoskohta hyvin kiinni ja laita se pöytää vasten. leikkaa rulla tassuiksi (katso tästä lehtipullapullakuvasta mallia tai jos teet isompia niin tässä leikkausmalli elefantintassujen mukaan) tai leikkaa vaikka kiekoiksi/hyrriksi. Kohota tassut hyvin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Tosin juustoraaste hieman peittää mallia, vaan antaa hyvää lisämakua ja ruskistunut juuto nyt on vaan niin kaunista. Paista tassut 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi....aikaa menee 15 min molemmin puolin koosta ja uunin lämmöstä riippuen.
Osasta taikinaa tein ihan tavallisia sämpylöitä.
...ja ison juustopatongin. Myös sisällä on kans runsaasti juustoa (käytin punaista emmentalia)
Pieni tavallisen uunin pellille mahtuva patonki syntyy seuraavasti...noin 1 dl nestettä tehty taikina kaulitaan levyksi, täytetään, rullataan,(tehdään viillot pinnalle), kohotetaan, voidellaan vedellä ja laitetaan juustoraastetta päälle ja paistetaan 200-225 asteisessa uunissa kypsäksi.
... ja vielä yhteispotretti osasta leivonnaisia.
Kommentit