"Joulukukiksi" meneviä kahvikakkuja....ystäväperheet saivat toivoa mitä kakkua haluavat. Tässäpä muutamien toiveita....

Hedelmäkakku

200 g leivontamargariinia tai voita

2 dl sokeria

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

puolen appelsiinin mehu ( tai sitruunan tai kirsikkatölkin lientä 2 rkl)

1 dl rusinoita

100 g pilkottuja kuivattuja aprikooseja ( saksilla kätevää laikata)

100 g pilkottuja kuivattuja luumuja

5 kpl ihan pieniksi palasiksi leikattuja kirsikoita

½ pkt sukaattia

Valmistaminen

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- sekoita kaikki paloitellut hedelmänpalaset + jauhot + leivinajuhe

- lisää rasva-sokerivaahtoon puolet munista, mehu ja puolet kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- paista kakku vähintään 2 litran voidellussa, jauhotetussa vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti ( tavallinen uuni -> alin taso). Tarkista kakun kypsyys tikulla. Jäähdytä hieman ja kumoa. Säilytä kakku käärittynä viileässä. Maku vaan paranee kakun vanhetessa/tekeytyessä.

Ihan tavallisia tiikerikakkuja....tehty tällä mehevällä tiikerikakun ohjeella.

 

Kestosuosikkimme.... suklaa-appelsiinikakku. Täällä ohje.

 

 

Näin hilikulle meni mainion maustekakun pysyminen vuoassa ( vaikka olikin 2 litran vuoka) Munat olivat isoja ja laitoin jo taikinaan summan mutikassa enemmän jauhojakin... pikkasen veitsellä avitin reunan pysymistä vuoassa ja lämpöä oli pakko nostaa isommalle, että tuli kuori kakun pinnalle, eikä reunus lähtenyt valumaan uunin pohjalle..... kaikesta jännityksestä huolimatta ohje on hyvä ja kakku on hyvää perus maustekakkua. Minun pitäs vaan hommata joku pikkasen isompi kakkuvuoka.... onkohan pukki kuulolla

Mainion maustekakun ohjeen löydät täältä.

Kahvikakkurumba jatkuu toisessa postauksessa... uusiakin ohjeita kokeilin tänään muutamia.