CIMG2347-normal.jpg

Aika usein tulee tehtyä ruokaa broilerista. Tällä kertaa liha sai seurakseen kesäkurpitsaa, paprikaa ja tomaattisen liemen. Rakuuna on yksi lempparimausteista broileriruoissa, joten tähänkin sitä laitoin muiden mausteiden ohella. Ja valkosipuli on tietenkin must. Kasvikset laitoin aika isoina palasina, sillä halusin niiden erottuvan kypsässä ruoassa selvästi.

Uunibroileria tomaatti-paprikakastikkeessa

4 kpl broilerin filepihvejä tms (maustamaton)

1 rkl öljyä paistamiseen

½ isoa kesäkurpitsaa (tai pieni kokonaan) puolirenkaina

1 iso keltasipuli lohkoina

1 suippopaprika (punainen) paloiteltuna isohkoiksi paloiksi

2 dl ruokakermaa + ½ dl vettä

2-3 rkl tomaattipyrettä

suolaa

hyppysellinen sokeria

paprikajauhetta

2 valkosipulin kynttä

kuivattua rakuunaa

Ruskista lihojen pinta kiinni paistinpannulla ja siirrä lihat uunivuokaan + ripottele lihoille mausteita. Freesaa sipulilohkot pannulla ja lisää sekaan kesäkurpitsat ja paprikapalat hieman pehmenemään. Lisää pannulle kerma + huuhtele purkki tilkalla vettä ja mausteita. Anna seoksen kiehahtaa ja tarkista maku. Kaada seos lihojen päälle vuokaan. Kypsennä ruokaa n. 200 asteisessa uunissa n. ½ tuntia. Tarkista lihojen kypsyys paksuimmasta kohdasta.

 

CIMG2345-normal.jpg

Vielä kun olisi ollut jotain vihreää koristukseksi, vaan tämäkin ruoka on tehty jo alkukesästä/toukokuun puolella  jolloin kasvatuslaatikoissa oli vasta mullat....

CIMG2358-normal.jpg

Me söimme broileriruoan reilulla currylla maustetun keitetyn riisin kera. Lisänä porkkana-kurkku-ananasraastetta.