Aika usein tulee tehtyä ruokaa broilerista. Tällä kertaa liha sai seurakseen kesäkurpitsaa, paprikaa ja tomaattisen liemen. Rakuuna on yksi lempparimausteista broileriruoissa, joten tähänkin sitä laitoin muiden mausteiden ohella. Ja valkosipuli on tietenkin must. Kasvikset laitoin aika isoina palasina, sillä halusin niiden erottuvan kypsässä ruoassa selvästi.
Uunibroileria tomaatti-paprikakastikkeessa
4 kpl broilerin filepihvejä tms (maustamaton)
1 rkl öljyä paistamiseen
½ isoa kesäkurpitsaa (tai pieni kokonaan) puolirenkaina
1 iso keltasipuli lohkoina
1 suippopaprika (punainen) paloiteltuna isohkoiksi paloiksi
2 dl ruokakermaa + ½ dl vettä
2-3 rkl tomaattipyrettä
suolaa
hyppysellinen sokeria
paprikajauhetta
2 valkosipulin kynttä
kuivattua rakuunaa
Ruskista lihojen pinta kiinni paistinpannulla ja siirrä lihat uunivuokaan + ripottele lihoille mausteita. Freesaa sipulilohkot pannulla ja lisää sekaan kesäkurpitsat ja paprikapalat hieman pehmenemään. Lisää pannulle kerma + huuhtele purkki tilkalla vettä ja mausteita. Anna seoksen kiehahtaa ja tarkista maku. Kaada seos lihojen päälle vuokaan. Kypsennä ruokaa n. 200 asteisessa uunissa n. ½ tuntia. Tarkista lihojen kypsyys paksuimmasta kohdasta.
Vielä kun olisi ollut jotain vihreää koristukseksi, vaan tämäkin ruoka on tehty jo alkukesästä/toukokuun puolella jolloin kasvatuslaatikoissa oli vasta mullat....
Me söimme broileriruoan reilulla currylla maustetun keitetyn riisin kera. Lisänä porkkana-kurkku-ananasraastetta.
Kommentit