CIMG6589.jpg

Tällaisen alkuruoan söimme yhtenä päivänä pääsiäisen aikaan. Kalana oli kerta kaikkisen ihanaa lämminsavulohta, mikä ostettiin torilta. Isosta fileestä riitti oikein hyvin yhteen ruokaiseen salaattiin ja näihin alkuruokiin....näihin olisi vähempikin piisannut, vaan en viitsinyt ihan pientä määrää jättää käyttämättä.

Savulohta, keitettyä parsaa ja kananmunia

lämminsavulohta

keitettyjä munia puolitettuna (1 muna/annos)

salaattijuustokuutioita

keitettyä vihreää parsaa  (2kpl/annnos)

pikamarinoitua punasipulia

Hovimestarin kastiketta (litteässä lasipullossa olevaa valmiskastiketta)

CIMG6567.jpg

Keitettyä vihreää parsaa....kylläpä olikin hyvää.

CIMG6594.jpg

Kuudelle syöjälle mitoitetut pikamarinoidut punasipulit; 2 kpl punasipulia, sokeria, suolaa, tummaa balsamicoa ja sitruunamehua....maisteltuna passeliksi ja saivat marinoitua puolisen tuntia välillä sekoitellen tai pidempäänkin, jos vaan aikaa on.

Täältä löytyy keitettyjen marinoitujen punasipuleiden ohje..... nämä kans on ihania ja säilyvät jääkaapissa tiiviissa astiassa viikkoja.

CIMG6586.jpg

Vain vasemmalla olevassa annoksessa on marinoitu sipuli ja kastike mukana, kun epäilin etteivät kaikki syöjät niitä haluaisi. Ajatuksena oli siis että jokainen lisää sipulin ja kastikkeen pöydässä annokseensa, jos niitä haluaa. Yllätys olikin sangen positiivinen, kun kaikki sipuli tuli syötyä.