Huom. ohje on iso annos, riittää 8 syöjälle...1 ohutleike / annos
Broileria pekoni-sipulikastikeessa
2 pkt pippurimarinoituja broilerin ohutleikkeitä ( = 8 kpl yhteensä)
öljyä paistamiseen
1 pss pekoniviipaleita suikaloituna
3 isoa sipulia lohkoina
1 pieni prk herkkusieniä viipaleina ( en laittanut enempää, koska kaikki syöjät eivät meillä tykänneet sienistä, muutoin olisin laittanut vähintään 2 prk tähän isoon annokseen)
4 kpl aurinkokuivattua tomaattia leikakkuna pieniksi palasiksi
5 dl ruokakermaa
3 dl vettä
vaaleaa Maizena suurustetta
kanaliemikuutio
currya, aromat-seosta, paprikajauhetta, valkosipulisuolaa, suolaa jos tarvitsee
Valuta lihoista pois enimmät marinadit ja ruskista lihat kevyesti paistinpannulla / tai uunivuoassa uunissa. Laita lihat kypsymään vähän alle 200 asteiseen uuniin siksi aikaa kun teet kastikkeen.
Pekoni-sipulikastike: Ruskista hienonnettu pekoni ja sipulilohkot paistinpannulla kevyesti, lisää kerma ja vesi, tomaatit ja valutetut herkkusienet + mausteita ja anna seoksen kiehahtaa 5-10min. Suurusta liemi halutessasi esim maizenasuurusteella tai vesi-vehnäjauhoseoksella.
Kaada kuuma kastike lihojen päälle uunivuokaan ja jatka kypsentämistä vielä noin ½ tuntia vähän alle 200 asteisessa uunissa.
Me söimme broileria pekoni-sipulikastikkeessa keitetyn riisin ja lisäkesalaatin kera.
Kommentit