Uuden Vuoden aikaan laitettiin tällaista ruokaa siskon kanssa...tahi minä kylläkin tein ruoan kokonaan ja hää "vaan" katto pöydän

Meitä oli neljä aikuista syömässä ja kaikki tykätään aika pippurisesta lihasta, joten huomioithan että ohjeella tulee aika pippurista ruokaa...jos et tykkää voimakkaasta, jätä lisäpippurit kokonaan pois....pelkkä juuston mukana tuleva pipppurikin piisaa...

 

Possun sisäfilettä pippurisessa kerma-herkkusienikastikkeessa

2 kpl viljapossun sisäfileitä ( maustamaton)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

suolaa ( laitoin ½ tl lihojen päälle)

mustapippuria rouheena ( laitoin reilun ½ tl lihojen päälle)

4 dl ruokakermaa ( käytin 15%)

1 kokonainen Musta Pekka juusto

230 g kokonaisia herkkusieniä ( purkin kokonaispaino 390 g, josta sieniä 230 g)

1 lihaliemikuutio

(suolaa ja mustapippurirouhetta oman maun mukaan kastikkeeseen lisättäväksi)

 

Puhdista fileet ja leikkaa ne parin cm paksuisiksi viipaleiksi + painele käsin kevyesti ohuemmiksi.

Ruskista lihat nopeasti kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa ja laita uunivuokaa. Ripottele suolaa ja pippuria lihojen päälle ja laita 200 asteiseen uuniin kastikkeen teon ajaksi,

Ruskista valutettuja sieniä kevyesti paistinpannulla, lisää lihaliemikuutio, ruokakerma ja juusto. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto ja liemkikuutio on sulanut. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Huomioithan kuitenkin että lihoissakin on mausteita ja kastike tiivistyy kypsymisen aikana.

Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan.

Kypsennä ruokaa uunissa  edelleenkin n. 200 asteisessa uunissa n. ½ tuntia. ( tai hieman pidempäänkin)

Ruoka menossa kastikkeineen kypsymään uuniin... kun arvelet ruoan olevan kypsää

tarkista vielä  lihojen kypsyys haarukalla. Kun liha tuntuu haarukalla painettaessa pehmeältä, on se kypsää.

Koska syöjiä oli enemmän mitä normaalit kaksi, aukaisin lisäkkeeksi lahjaksi saamani punasipulihillokepurkin...ajatuksena oli ettei se jää pilaantumaan aukaistuna.... no, eipä jäänyt ei  Tyhjennettiin nelistään kerralla melkein koko purkillinen. Tuo hilloke on ostettu kuulemma Citymarketista, joten niiden hyllyjä kannattaa katsella tarkkaan... joku kyseli ostopaikkaa aikaisemmassa postauksessa. Tuota pitää saaha meillekin lisää...

Lisäkesalaatissa oli rapeaa keräsalaattia, jääsalaattia, säilykemandariinia, kurkkua, vesimelonia ja oikeita kivellisiä mustia oliiveja, nam!

 

 

Kuinka monelle tuo määrä suokaa piisaa? Kyllähän tuosta pitäs piisata 6-8 syöjälle.

Meille kävi nelistään santsaten näin.... Melkein kinasteltiin, kuka saa leipäpalalla pyyhkäistä viimeiset soosit suuhun

Kun ensin olimme nautiskelleet tästä pääruoasta, söimme jälkkäriksi tätä.... vuan eipä ollu ihan heti näläkä uuvelleen