Taas broileriruokaa...

CIMG2702-normal.jpg

Tykkäämme makean yhdistämisestä broileriruokiin. Tähän ruokaan laitoin vaihteeksi persikkaa. Tämä ruoka kuuluu omiin lemppareihin nopeista kokonaan pannulla/paistokasarissa tehtävistä broileriruoista. Tällä kertaa ruoka valmistui ihan ilman minkäänlaista sipulia, sillä syömässä oli yksi "sipulikammoinen." Mikäli olisin tehnyt vain itselle ja kanssasyöjälle, olisin lisännyt tähän kypsymisen lopussa reilusti nippusipulien vihreitä varsiosia tms vihreää sipulia.

Broileria persikka-kermakastikkeessa

5-6 kpl broilerin filepihvejä tms luutonta palaa (maustamaton)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

paprikajauhetta (noin ½ tl)

currya ( vajaa tl)

suolaa (vajaa tl)

aromatseosta (vajaa tl)

sokeria (noin ½ tl)

2 dl ruokakermaa + 1 dl vettä

2 kpl isoa säilykepersikan puolikasta kuutioituna ( tai pienempiä puolikkaita 3-4 kpl)

rakuunaa (n.1 tl kuivattua)

Ruskista lihojen pinta paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää ruokakerma + vesi ja kaikki mausteet. Laita pannulle kansi päälle ja anna hautuan. 15 min. Käännä lihat kertaalleen, jos ne eivät peity nesteeseen. Lisää ruokaan paloitellut persikat ja anna sen vielä kiehua ilman kantta hetkinen, jotta persikatkin kuumentuvat ja kastike haihtuu sakeammaksi. Tarkista lihan kypsyys ja kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Varo, ettet kypsennä lihoja turhan kuiviksikaan.

CIMG2681-normal.jpg

Nuo vihreät höytyvät ovat siis rakuunaa. Tykkään broilerin ja rakuunan yhdistelmästä, vaan jos se ei ole omaan makuusi, ilmankin tulee hyvää.

CIMG2699-normal.jpg

Riisiä vai nuudeleita? Lisäkkeeksi 14 v vieraamme valitsi nuudelit, koska ei kuulemma ollut syönyt niitä koskaan broilerin kanssa.