4 munan sokerikakkupohja sydänvuoassa

(tarvitaan n. 2 litran vuoka)

4 isoa munaa
1½ dl sokeria
1½ - 2 dl vehnäjauhoja (munien koko?)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja siivilöi ne parissa erässä munasokerivaahtoon nostellen. Varo ettei vaahto pääse laskeutumaan. Kaada taikina paistumaan (voideltuun ja jauhotettuun) n. 2 litran tasapohjaiseen vuokaan. Kypsennä pohjaa n. 175 asteisessa uunissa n. ½ tuntia. Varmista pohjan kypsyys keskeltä puutikulla.... kuiva tikku = kypsä pohja. Anna pohjan jäähtyä vuoassa muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti.




Sokerikakkupohja kannattaa tehdä ehdottomasti vähintään päivää ennen kakun täyttämistä.

Laskettaessa täytekakun riittävyyttä, on hyvä nyrkkisääntö että jokaiselle syöjälle lasketaan 1/3 munaa.... siis yhdestä munasta tulee kolmelle syöjälle.