IMG_20220823_081106.jpg

Tämä aamiainen ol niin tuhti, että nälkä oli vasta iltapäivällä.

Paistettu kananmuna ja pekonia, tuoretta ja kesäkurpitsapaistosta.Ja tietysti iso mukillinen maitokahvia.

IMG_20220823_075700.jpg

Aamiaiselle halusin käyttää pihalta just nappaamaani kesäkurpitsaa. Siitä syntyy helposti ja nopeasti vaikka mitä. Tällä kertaa päätin hyödyntää jo aloitetun juustopakkauksen jämät kesäkurpitsan kanssa.

IMG_20220823_080235.jpg

Kesäkurpitsapaistoksessa on:

Mieluista rasvaa pannulle (mulla öljyä juustopakkauksesta), ohuita kesukurpitsaviipaleita (pannulla puoliskosta viipaleet) ja näiden annetaan nopeasti kypsyä  ja käännetään. Pintaan murustettua  juustoa, mausteita (laitoin tällä kertaa suolaa, mustapippuria myllystä ja ihan vähän raastettua valkosipulia) ja laitoin myös juustopakkauksessa olevia aurinkokuivatun tomaatin murusia sekaan. Annetaan vielä kypsyä miedolla pari minuuttia ja herkku on valmis. Noin 5 min meni kokonaisuudessaan tämän pienen annoksen kypsymiseen.

Ilman juustoakin paistetut kesäkurpitsaviipaleet ovat minusta herkkua, kun vaan mausteita malttaa laittaa riittävästi. Auraversiokin vastaavalla tavalla tehtynä on minusta kertakaikkisen hyvää.

Minä söin kesäkurpitsapaistosta aamiaisella, mutta menee ihan kevystä ruoasta  ja monien ruokien lisäkeruokana. Oon niin pöhkö, että tykkään tällaisesta myös kylmänä.

IMG_20220823_081124.jpg

Etupihalta hain vielä omalle lautaselleni salaattia, rucolaa ja basilikaa.

On se vaan ihanaa, että vieläkin saa satoa omista kasvatuslaatikoista, vaikka ihan kaikki kasvatettavista eivät olekkaan kukoistaneet tänä kesänä. Paprika on kaupasta ostettua, kun en vielä ole raaskinut ottaa itekasvatettuja.