CIMG1013-normal.jpg

Sydämet syrjällään, monessakin mielessä...

Kanelimuroleivät ovat aina kuuluneet sukumme lempparipikkuleipiin (mallilla ei niin väliä... tähtiä, puolikuita, pyöreitä, sydämiä...) , joten oli aika helppo päätös  leipoa juuri näitä pikkuleipiä äidin hautajaisia varten mitkä pidettiin 1.3.14 Lapinlahdella.  Ja tällä kertaa leivoin pikkuleivät nimenomaan tietenkin sydämen mallisina. Aika pieniä tein sydämistä... yllä olevassa kuvassa on tupla-annoksella tehtynä n. 200 kpl sydämiä.

 

Kanelimuroleivät

(n. 100 kpl pieniä sydämen mallisia)

250 g voita

200 g sokeria

1 muna

1½ tl soodaa

1½ tl kanelia

375 g vehnäjauhoja

päälle koristeeksi kanelisokeriseosta

Valmistaminen:

Vatkaa taikinan voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan. sekoita tasaiseksi.

Laita taikina kovettumaan esim. muovipussiin (taputtele littanaksi) ja kylmään.

Ota taikina pehmenemään huoneenlämpöön esim tunniksi ja jaa se sitten pienempiin osiin mitkä pehmitätä ilman lisäjauhoja pöytää vasten käsin puristelemalla....samalla käsien lämpö pehmentää taikinaa.

Kaulitse pienestä osasta taikinaa ohuehko levy ja ota haluamasi muotoisia pikkuleipiä ja koristele ne ripottelemalla pinnalle/keskelle kanelisokeriseoksella

Paista pikkuleivät  n.180  asteisessa uunissa keskitasossa kauniin vaalean ruskeiksi, varo etteivät pala! Minulla ainakin uunit paistavat niin epätasaisesti, jotta joudun ottamaan keskeltä pois aikaisemmin mitä reunoilta....ihan päinvastoinkin saattaa uuni paistaa. Ja tuplapaperit pellille, ettei pohja paistu liikaa. Leivinpaperit kannattaa leikata niin pieniksi, etteivät ne nouse yhtään pellin reunoille....näin reuna- ja kulmapikkuleivistä  ei tule vänkyröitä.

Nosta pikkuleivät jäähtymään tasaiselle alustalle.

 

CIMG1009-normal.jpg

Vähän jauhoja käsin pehmitetyn taikinapalan alle ja kannattaa kaulita taikina tuollaiseksi pitkulaiseksi, niin tarvittaessa voi paistinlastalla vetäistä molemmilta pitkiltä sivuilta ja varmistaa että taikina on irti alusesta...

Kuvassa oikealla taikinapalasia mitä en ole vielä pehmittänyt käsin.... siis tuollaisesta ei kannata ruveta kaulitsemaan levyä.

 

CIMG1029-normal.jpg

 

CIMG1019-normal.jpg

Osan näistä  pikkuleivistä sai yllätyksenä ystäväperhe, jolla myös oli surujuhla 1.3.14.