Toripäiviltä ostin Raudaskalan kylmäsavulohta. Se on mulle ehdoton ykkönen noista kaloista. Olenkin saanut herkutella oikein urakalla kylmäsavulohesta vaikka missä muodossa ja pakastimessa odottaa vielä monta pakkausta.
Yläkuvan aamupalalla nautin kylmäsavulohta kotitekoisen saaristolaisleivän (päivitän leivän ohjetta lähiaikoina) kanssa Kurkkusiivujen päälle ripsautin hieman kotitekoista sitruunamelissasuolaa. Puuro ja marjasoppa/marjat kuuluvat ainakin joka arkiaamu aamupalaan. Ja mulle paljon maitokahvia.
Huonosyöntisinä aamuina (siis oman olotilan takia) aamuina aamupalana saattaa olla pelkkä puuro voisilmällä ja sokerilla. Ja jos on oikein huonosyöntinen päivä, silloin voi olla vastaava puuro-annos myös lounaalla.
Meillä tykätään tästä keitetystä puurosta. Leikatuista kauranjyvistä tehtyä puuroa pitää keittää vähän pitempään mitä monia hiutalepuuroja. Keitän tämänkin puuron vähintään puoleksi maitoon, joskus lipsahtaa maitoa/kermaa enemmänkin.
Kananmunia syömme aika paljon eri muodoissa. Tässä saaristolaislimpun päällä keitettyä kananmunaa ja kylmäsavulohta ja sitruunamelissasuolaa. Monen inhokki on laittaa puuroannokseen raejuustoa, vaan minä siitä tykkään. Raakaa kananmunaa en ole tottunut puuroon laittamaan, vaikka olen kokeillut muutaman kerran.
Tämä herkku sopii vaikka aamupalalle, mutta useimmiten syödään välipalana tai jälkkärinä. Minä nautiskelin tästä eräänä leipomispäivänä iltapäivän lakisääteisen kahvitauon aikana ja siten taas jatkui leipomiset... olen leivoskellut ja tehnyt ruokia pakastimeen, jotta voin ilahduttaa omaisiani, kun näämme pitkästä aikaa lähiaikoina.
Munakkaita paistan aika usein aamupalalle.
Kuvan munakkaassa paistoin ensin kevyesti muutaman siivun hienonnettua kinkkuleikkelettä,lisäsin päälle munaseoksen 4 munaa+ 3 rkl vettä + ripsaus suolaa ja pippuria ja annoin seoksen hyytyä sekoittamatta. Muutaman kerran pyöräytin paistinpannua. Reilusti kostean munakkaan päälle lisäsin juustoraastetta ja miniluumutomaatteja viipaleina ja laitoin kannen päälle. Mieto lämpö. Kun munakas oli hyytynyt oman maun mukaiseksi, ripottelin pinnalle vielä oikein ohuita punasipulisuikalewita ja persiljaa. Oli hyvää. Syötiin kanssasyöjän kanssa tämä kokonaan yhtenä sunnuntaina myöhäisellä aamupalalla.
Mustapippuria rouhaisin vielä lisää valmiin munakkaan pinnalle.
Jälkiruokia ollaan syöty todella harvoin. Kuvan mukaiset rahka-annoksetkin syötiin eräänä sunnuntaina välipalalla.
Tuo on ihan perusrahkaa missä on rahkaa, kermavaahtoa, makeutta, vadelmia ja mansikoita. Päällä omia lemppareitani; paahdettuja mantelilastuja.
Kommentit